Drobné pečivo
Drobné pečivo

Vyprážané strunky fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 25. mája 2020
Vyprážané strunky (fotorecept)
Foto: Sonulienka

Strunky sú výborné, aspoň u nás padli ihneď.

90 ks
porcií

Suroviny

Cesto:
300 g
štipka
40 g
60 ml
2 ks
z 1 citróna (nastrúhaná)
2 PL
Na obalenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Vyprážané strunky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 20 minút pri izbovej teplote postáť.

    Vyprážané strunky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 20 minútach som cesto rozdelila na polovicu.

    Vyprážané strunky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som vyvaľkala na plát tenký asi tak 1-2 mm. Plát som nakrájala na 1 cm široké pásiky, dlhé 10-15 cm. Pásiky som natočila na kovové trubičky. Ja mám ale menšie, tak ak mi cesto aj ostalo, odrezala som a znovu spracovala.

    Vyprážané strunky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď som mala natočených všetkých 30 trubičiek, dala som si rozpáliť olej a vyprážala som. Každá trubička sa smaží asi tak 40 sekúnd. Mne sa trochu aj povytáčali, ale nevadilo mi to. Takto som spracovala aj druhú polovicu cesta.

    Vyprážané strunky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vypražené som ukladala na papierové obrúsky, aby odkvapkal prebytočný olej. Strunky som stiahla z trubičiek a každý kus som obaľovala v zmesi práškového a vanilkového cukru.

    Vyprážané strunky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zo pár som obalila aj v škoricovom cukre premiešanom s mletou škoricou.

    Vyprážané strunky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A tu sú už všetky na táckach.

    Vyprážané strunky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@sonulienka , dobrú maškrtku si spravila, zdá sa, že je to fánkové cesto, to mám rada, tak by mi aj strunky - pružinky chutili, len tak zajedať pri knihe, alebo pri telke......
Sonička,príma.
Ešte som na kovových ruličkách cesto nevysmážala.To mi vôbec nenapadlo.
Mám aj tenké aj hrubšie kovové rúrky,tak to skúsim,ako si to urobila aj ty.
Je to kopec chutného hamkania.
Na tenkých robím potreté vajíčkom a obalené v zmesi semienok so soľou.Ale ich pečiem.
A na hrubších len šamrolky.
Takto si mi obohatila sortiment.
Vďaka. Ty šikovnica.
Božský recept, takové slaďoučké chrumkání bych si rychle oblíbila a mizly by strunky načisto dočista. Krásná práce! Prudce jedlá fota! Jsi šikulka!