Vyprážané strunky fotorecept
Foto: Sonulienka
Strunky sú výborné, aspoň u nás padli ihneď.
porcií
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 20 minút pri izbovej teplote postáť.
-
3
Po 20 minútach som cesto rozdelila na polovicu.
-
4
Cesto som vyvaľkala na plát tenký asi tak 1-2 mm. Plát som nakrájala na 1 cm široké pásiky, dlhé 10-15 cm. Pásiky som natočila na kovové trubičky. Ja mám ale menšie, tak ak mi cesto aj ostalo, odrezala som a znovu spracovala.
-
5
Keď som mala natočených všetkých 30 trubičiek, dala som si rozpáliť olej a vyprážala som. Každá trubička sa smaží asi tak 40 sekúnd. Mne sa trochu aj povytáčali, ale nevadilo mi to. Takto som spracovala aj druhú polovicu cesta.
-
6
Vypražené som ukladala na papierové obrúsky, aby odkvapkal prebytočný olej. Strunky som stiahla z trubičiek a každý kus som obaľovala v zmesi práškového a vanilkového cukru.
-
7
Zo pár som obalila aj v škoricovom cukre premiešanom s mletou škoricou.
-
8
A tu sú už všetky na táckach.
Ešte som na kovových ruličkách cesto nevysmážala.To mi vôbec nenapadlo.
Mám aj tenké aj hrubšie kovové rúrky,tak to skúsim,ako si to urobila aj ty.
Je to kopec chutného hamkania.
Na tenkých robím potreté vajíčkom a obalené v zmesi semienok so soľou.Ale ich pečiem.
A na hrubších len šamrolky.
Takto si mi obohatila sortiment.
Vďaka. Ty šikovnica.