Tvarohový koláč s makom fotorecept
Foto: ancicka
24
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
100 g (alebo Palmarin) |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
500 g |
|
110 g |
|
50 g mletý |
|
1 bal. |
|
3 ks |
|
125 ml |
|
1 bal. |
|
Mrvenička: | |
100 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto.
-
2
Plech vyložíme papierom na pečenie a naň rukou alebo malým valčekom cesto roztlačíme. Použila som plech 30x30 cm.
-
3
Na plnku môžme použiť jemný tvaroh, ja som použila na polovicu s hrudkovým. Mletý mak, tvaroh, vanilkový cukor, mlieko a Zlatý klas zmiešame.
-
4
Vajcia vyšľaháme, pridáme práškový cukor, zašľaháme. Primiešame tvarohovo-makovú zmes. Plnku rozotrieme na cesto.
-
5
Pripravíme si mrveničku - múku, maslo a cukor spracujeme prstami. Mrveničku rozsypeme po plnke a koláč upečieme (35 minút na 180-200 °C).
Diskusia k receptu