Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč s makom fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 11. mája 2020
Tvarohový koláč s makom (fotorecept)
Foto: ancicka
24
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
100 g (alebo Palmarin)
100 g
1 bal.
1 ks
Plnka:
500 g
110 g
50 g mletý
1 bal.
3 ks
125 ml
1 bal.
Mrvenička:
100 g
60 g
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto.

    Tvarohový koláč s makom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech vyložíme papierom na pečenie a naň rukou alebo malým valčekom cesto roztlačíme. Použila som plech 30x30 cm.

    Tvarohový koláč s makom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plnku môžme použiť jemný tvaroh, ja som použila na polovicu s hrudkovým. Mletý mak, tvaroh, vanilkový cukor, mlieko a Zlatý klas zmiešame.

    Tvarohový koláč s makom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vajcia vyšľaháme, pridáme práškový cukor, zašľaháme. Primiešame tvarohovo-makovú zmes. Plnku rozotrieme na cesto.

    Tvarohový koláč s makom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si mrveničku - múku, maslo a cukor spracujeme prstami. Mrveničku rozsypeme po plnke a koláč upečieme (35 minút na 180-200 °C).

    Tvarohový koláč s makom (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pěkný recept, o chuti nepochybuji. S radostí bych dala testovací vzoreček, jedna kostka by mi nestačila, hmm Jsi šikulka, milá @ancicka ! Krásný den a díky za sdílení!