Posúchy - osúchy - langoše fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 9. mája 2020
Posúchy - osúchy - langoše (fotorecept)
Foto: gordonko

K babke došla dcéra a chválila sa, aký dobrý recept má na osúchy, lepší recept vraj ešte nemala...

14
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 ČL
400 ml
400 ml
1 kocka
2 štipky
1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kilo hladkej múky nasypeme do misy, osolíme dvomi lyžičkami soli, pridáme dve štipky celej rasce a premiešame.

    Posúchy - osúchy - langoše (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    400 ml vlažného mlieka osladíme trochou cukru, nadrobíme jednu kocku kvasníc a prikryté necháme na teplom mieste, aby nám kvások nabehol.

    Posúchy - osúchy - langoše (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do pripravenej múky nalejeme 400 ml sódy, nabehnutý kvások a cesto vymiešame. Potom ho necháme pod perinou 45 minút nakysnúť.

    Posúchy - osúchy - langoše (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakysnuté cesto na pomúčenej doske upravíme do valca a cesto rozdelíme na 13 - 15 kúskov. Každý jeden kúsok trochu prepracujeme v ruke a odložíme ho na naolejovaný plech, zakryjeme utierkou a necháme znovu nakysnúť po dobu 15 minút.

    Posúchy - osúchy - langoše (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V kastroli necháme rozohriať liter oleja. Naolejovanými rukami ponaťahujeme jeden z nakysnutých bochníčkov a po jednom ich vyprážame v rozpálenom oleji do zlatova z oboch strán.

    Posúchy - osúchy - langoše (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vysmažený osúch - posúch - langoš necháme trochu vychladnúť, natrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, ďalšie ingredience sú už na vašej chuti, my sme si pokvapkali tatárskou a posypali strúhaným syrom.

    Posúchy - osúchy - langoše (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Boli skvelé... DOBRÚ CHUŤ

    Posúchy - osúchy - langoše (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
V kastroli necháme rozohriať liter oleja. Naolejovanými rukami ponaťahujeme jeden z nakysnutých bochníčkov a po jednom ich vyprážame v rozpálenom oleji do zlatova z oboch strán..................

konecne spravne,ako vyprazat.