Posúchy - osúchy - langoše fotorecept
K babke došla dcéra a chválila sa, aký dobrý recept má na osúchy, lepší recept vraj ešte nemala...
porcií
príprava
Suroviny
1 kg |
|
2 ČL |
|
400 ml |
|
400 ml |
|
1 kocka |
|
|
|
2 štipky |
|
1 l |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kilo hladkej múky nasypeme do misy, osolíme dvomi lyžičkami soli, pridáme dve štipky celej rasce a premiešame.
-
2
400 ml vlažného mlieka osladíme trochou cukru, nadrobíme jednu kocku kvasníc a prikryté necháme na teplom mieste, aby nám kvások nabehol.
-
3
Do pripravenej múky nalejeme 400 ml sódy, nabehnutý kvások a cesto vymiešame. Potom ho necháme pod perinou 45 minút nakysnúť.
-
4
Nakysnuté cesto na pomúčenej doske upravíme do valca a cesto rozdelíme na 13 - 15 kúskov. Každý jeden kúsok trochu prepracujeme v ruke a odložíme ho na naolejovaný plech, zakryjeme utierkou a necháme znovu nakysnúť po dobu 15 minút.
-
5
V kastroli necháme rozohriať liter oleja. Naolejovanými rukami ponaťahujeme jeden z nakysnutých bochníčkov a po jednom ich vyprážame v rozpálenom oleji do zlatova z oboch strán.
-
6
Vysmažený osúch - posúch - langoš necháme trochu vychladnúť, natrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, ďalšie ingredience sú už na vašej chuti, my sme si pokvapkali tatárskou a posypali strúhaným syrom.
-
7
Boli skvelé... DOBRÚ CHUŤ
konecne spravne,ako vyprazat.
pošli kusisko
:-)