Pâte brisée s rebarborou
Toto leto som zatiaľ iný koláč nepiekla. Len ho kombinujem, raz s jahodami, inokedy...
Fougasse - francúzsky chlieb v tvare listu z Provensálska
Francúzsko je preslávené svojim chlebom rôzneho druhu. Vybrala som recept na Fougasse, ktorý pochádza z Provensálska....
Briošky - Brioches
Briošky sú známe aj u nás ako krehké, mäkké a chutné pečivo, ktoré sa vo francuzkych...
Konfitovaná kachna se zelím a knedlíkem
Konfitování (vaření v tuku) se jako úprava kachního nebo husího masa dříve používalo hlavně jako jeho konzervace,...
Tarte flambée - francúzsky slaný koláč
Tarte Flambée je známy alsaský slaný koláč na báze tenkého chlebového cesta a Crème fraîche. Pripravuje...
Levanduľový koláč
raz som kukala tv papriku a robili tento levanduľový koláč. jeho chuť je veľmi zaujímavá a...
Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom
Kura sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Vybrala som kuracie stehná na víne a spravila...
Cesto na quiche, slanú tortu - základ
Casto vidim v receptoch na quiche, ze je pouzite hotove listkove cesto. Aj ja tak...
Quiche s bielou špargľou a lososom
Toto je velmi jednoduchy sposob pripravy cesta... Quiche je tentokrat so sparglou, kralovnou jarnej zeleniny......
Quiche s jarnou cibuľkou a šampiňónmi
V tomto recepte som pouzila cesto, ktore mi po upeceni trosku pripomenulo listkove. Je to...
Ratatouille podľa Bruna
Odkedy som videla rozprávku Ratatouille, túžila som ochutnať ten skvost, ktorý uvaril kuchár potkan :-)...
Expresné raňajkové croissanty s Nutellou
Tento recept sa mi veľmi páčil, tak som ho včera vyskúšala. Croissanty nie sú vo...
Vanilkovo-čokoládové briošky
Tento recept som našla na tomto blogu: http://tana-catering. blogspot. sk/ a moja rodina spolu so mnou si...
Marhuľové clafoutis
Pokiaľ viem, originál francuzské clafoutis sa robí z čerešní aj s kôskami a mliekom, toto...
Tartiflette savoyarde
Toto jedlo pochadza z Francuzska, z krasnej oblasti Haute-Savoie. Je oblubene hlavne pocas lyzovacky, ...
Polievka zeleninového labužníka - Provençal
Neuveriteľne mi chýba atmosféra Dominikánskeho pľacu v Košiciach, tak isto aj Centrálneho trhoviska v Bratislave...
Francúzka bageta
Ďeň pred prípravou jej musíme venovať 3 minútky:) Bageta je druh pečiva pochádzajúceho z Francúzska, ktoré je...
Rillettes bravčové francúzske
Tento recept som objavila v časopise Šarm a či je pravý francúzsky?Tvrdia že áno, tak som ho...
Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami
Ak by som nechodila na Varechu, tento koláč by som nepiekla. Ale šikovné varecháčky ma navnadili (prvýkrát...
Králík po francouzsku na cibuli a bůčku
Zase jsem jednou byla zcela okouzlena receptem. Králíky upravuji moc ráda, jenže ne koupené...
Kurča na spôsob Coq au vin
Stará francúzska klasika. Ja som však namiesto kohúta použila kura.
Palacinky na slano
Nudila som sa mala som chuť na niečo rýchle ale nie sladke tak vznikl palacinky:D
Macarons - fotorecept
Konečne som sa odhodlala k výrobe týchto sladkých francúzkych pokladov. Po prečítaní nespočetne veľa receptov, ...
Bravčové plátky s lahodnou chuťou zelených olív a slaných citrónov
Ak máte radi chute sladkého Francúzska, konkrétne Provançe, tak ste na tej najlepšej adrese...
Krkovička na horčici
Dnes som na obed spravila našu obľúbenú krkovičku na horčici. Recept je veľmi jednoduchý a jedlo...
Pieprezníky
Piepor čierny je rastlina, ktorej tepelne spracovanými plodmi sú známe guličky čierneho korenia. Odtiaľ teda...
Mečiar na grile (Espadon au barbecue)
V našej rodine je to asi najobľúbenejší "kus mäsa" na grilovanie. Vyskúšala som už veľa spôsobov...
Chinois aux pépites de chocolat alebo brioška s vanilkovým krémom
Tento receptík som našla na internete http://cakeandfinewine. wordpress. com/2012/01/13/chinois-aux-pepites-de-chocolat/ . Brioška ako taká je u nás...
Dekolt Madame du Barry
Zasa som teda raz experimentovala a čuduj sa (či nečuduj ?) svete, bolo to super...
La lotte en papillote - morský čert v papilotke
Pôvodne som chcela urobiť bouillabaisse, ale môj známy rybár mi namiesto zmesi rýb a morských plodov...
Karfiol so syrom a ančovičkami
Recept som čiastočne odkukala z francúzskej televíznej relácie o varení, niečo z ingrediencií mi určite ušlo,...