Špagetová tekvica zapekaná s párkami
Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....
Špekáčiky na čiernom pive
Tento recept sme si vypožičali od bratov Čechov, je to populárna krčmárska/sedliacka mňamka. Hlavne kvôli...
Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou
Táto roláda sa u nás teší veľkej obľube. Prídu si na svoje nielen milovníci zeleniny, ale aj "mäsožravci"....
Brokolicovo-krupičkové guľôčky
Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...
Tirolské zemiaky
Naozaj fantastické zemiaky. Slaninka, cibuľa, cesnak - všetko tam je. K tomu volské...
Špagety s hráškom a so šunkou
Špagety sú veľmi vďačnou cestovinou. Dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov a veľmi rýchlo. A...
Uhorkovo-jablkový šalát
Šaláty sú v letných mesiacoch príjemným jedlom. Zasýtia, dodajú vitamíny a minerály a nezaťažia telo....
Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou
Špargľa v akejkoľvek podobe dodá jedlu šmrnc. Aj keď to budú "len" zemiaky.
Pórová polievka so slaninkou
Jednoduchá polievka s výbornou chuťou, ktorá obohatí váš jedálniček.
Sójová polievka s klobásou
Sója je strukovina plná bielkovín. Dá sa použiť na všetky spôsoby ako ostatné strukoviny. Čo...
Zemiaky zapečené s cviklou
Cvikla je veľmi zdravá zelenina a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov.
Podlesník v okrúhlej forme
Podlesník som piekla v okrúhlej forme. Niekto to nazýva inak, u nás je to podlesník....
Vyprážané zemiakové placičky
Vyzerá to ako fašírky, ale sú to zemiakové placičky. Sú veľmi chutné.
Zapekané plnené žemle
Do misky dáme vajcia, ktoré rozhabarkujeme vidličkou, osolíme a okoreníme.
Vianočné stromčeky z toastového chleba
Suroviny sú na 3 stromčeky. Vezmeme plátok toastového chleba, naň dáme plátok syra a plátok...
Jednohubky z lístkového cesta
Neudávam presné množstvo surovín, keďže párky a syry môžu mať rôznu dĺžku.
Pórový šalát
Šaláty sú vhodným jedlom po celý rok. Suroviny môžeme rôzne kombinovať a obmieňať podľa sezóny...
Sójový šalát
Šaláty sú vhodné na akúkoľvek príležitosť. Ak použijeme sýtejšie suroviny, sú dobré aj na večeru....
Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....
Lečo s ačokčou
Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....
Zapekaná brokolica
Zapekané jedlá sú rýchle na prípravu a keď je v nich brokolica, niet čo pokaziť.
Tekvicový guláš
Trocha neobvyklé tekvicové jedlo, ale dobré. Celkový výsledok do značnej miery závisí od klobásy, ...
Zemiakový guláš s fazuľou
Aj keď sa čiastočne jedná o klasický buřtguláš, verte, že pridaním fazule postúpi v rebríčku obľúbenosti na vyšší level....
Vlašský šalát, ako si ho pamätáme
Pôvodný „prvorepublikový“ vlašský šalát podľa jeho autora Rudolfa Linka sa pripravoval z iných surovín....
Frankfurtská polievka s fazuľou
Chutná, jednoduchá a rýchla polievka, ktorá zasýti aj namiesto hlavného jedla.
Veľkonočná juška
Na Veľkú noc asi každý z nás obvára údené mäsko a klobásky v hrnci. A samozrejme...
Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi
Sú to fliačky so zeleninou a smotanou. Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.