Raňajkové (večerové, Valentínske, narodeninové...) srdiečko fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 15:19
Raňajkové (večerové, Valentínske, narodeninové...) srdiečko (fotorecept)
Foto: tejaja

Takýto párok je úplne obyčajný, a predsa iný, zaujímavejší a úsmev vytvárajúci na tvári. Jedlo je časovo nenáročné a prekvapí aj poteší.

1
porcia
10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 plátok
1 ks
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Párok rozrežeme pozdĺžne tak, že ho nedorežeme do konca, necháme asi 1,5-2 cm spojené.

    Raňajkové (večerové, Valentínske, narodeninové...) srdiečko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Opatrne chytíme konce a prehneme ich do tvaru srdiečka. Zopneme špáradlom a uložíme na tanierik.

    Raňajkové (večerové, Valentínske, narodeninové...) srdiečko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dovnútra párkového srdiečka uložíme plátok šunky, môžeme ho aj prehnúť, ak je väčší.

    Raňajkové (večerové, Valentínske, narodeninové...) srdiečko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na šunku vyklepneme vajíčko.

    Raňajkové (večerové, Valentínske, narodeninové...) srdiečko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrch posypeme strúhaným syrom.

  6. 6

    Dáme do mikrovlnky a „vlníme“ asi 2 minúty. Skontrolujeme, či je vajíčko uvarené. Ak nie celkom, vrátime ho na niekoľko sekúnd späť. Podávame s chlebom alebo pečivom a zeleninou. Pred podávaním vyberieme špáradlo.

  7. 7

    Poznámka: Ak pripravujeme viac porcií, napr. na nejakú oslavu, robíme naraz srdiečka na plechu vyloženom papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pečieme asi 10 minút. Rovnako postupujeme, ak chceme, aby syr bol trocha zafarbený, nie biely.

Diskusia k receptu