Paštéta z kurčacích a morčacích pečení po mojom
Veľa času ubehlo, odkedy nám naša babička i mamička, čoby „kotňakom smarkatým“, spravodlivo nadeľovali pečeň domácej pernatej „hadziny“ a králikov či zajacov, chutne urestovanú na domácom „šmaľci“ a cibuľke...
Údená slanina alebo mäso
Domáci recept na údenie slaniny, bôčiku, krkovičky alebo iného bravčového mäsa.
Marinovaná krkovička pod syrom
Zas po čase taký môj výmysel. Samozrejme koreniny a bylinky si môže každý upraviť podľa svojej chuti, nám to takto veľmi chutilo....
Libanonský mäsový chlieb (Spiced flatbread)
Jednoducho pochúťka. Ako príloha k iným arabským jedlám, alebo len tak samotný, k polievke…...
Marmitako z tuniaka
Recept pochádza z krajiny Baskov. Je viacej spôsobov prípravy, ja vám ponúkam ten náš, ...
Krehké jogurtové rezne so smotanovými dollar chips
Vyskúšal som ako nedeľný obed, rezne sú mäkké a šťavnaté, či už vyprážané na oleji...
Plnený kapustný list bez kapustného listu
Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu......
Plnený kapustný list
Už roky som mal chuť na plnený kapustný list, ale nik mi ho neuvaril... Tak...
Sekaná
Na staré kolena už len spomíname na detstvo a spomenul som si na to, ako ma mama poslala prvýkrát k mäsiarovi kúpiť sekanú....
Špagety s paradajkovou omáčkou a hrebenatkami
Cestoviny sú v regiónoch pod našimi majestátnymi Tatrami spojené aj s hovädzími či kuracími polievkami....
Králičí tokáň
Na tento recept som použil recept - Bravčový tokáň podľa @ferno. Zopár drobných zmien a dobrý...
Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny
V našom živote je to zariadené tak, že po príchode na tento svet musíme rok-dva počkať, než sa naše ústa naplnia prvými zubami....
Guláš z hovädziny
Hovädzie mäso nakrájané na kocky a naložené v troche oleja, soli, rasci, mletom čiernom...
Plnený bravčový závitok
Umyté mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou. Do stredu plátkov...
Krkovice ze sklenice
Tak znie pôvodný recept od kamaráta Brepty. Ide o pomaly konfitované ochutené mäso s cibuľou a cesnakom....
Kuracie stehná na hnedých šampiňónoch s kuskusom
Valentín má Covid19 i všetky jeho varianty „na háku” ale so svojou „prišahanou najsamkrajšejšou polovičkou” rozhodne musím rátať....
Cestoviny bucatini s krevetami a arrabbiata omáčkou
Krevety majú vysoké hladiny omega-3 mastných kyselín, nízke hladiny ortuti, vysoký obsah vápnika, jódu a bielkovín, ale majú nízky obsah potravinovej energie....
Pečené šťavnaté prsia z morky s krutónovou prílohou
Tak toto je rada, ako spríjemniť v detstve zásadne odmietanú konzumáciu „suchého” mäsa z kuracích či morčacích pŕs....
Tenučký börek s mäsovou plnkou
Výborný börek, ktorý si vedia pripraviť aj tí menej zruční....
Fašírky trochu inak
Do e-mailu prišiel recept a bola som zvedavá, ako to dopadne. Tak som vyskúšala a...
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou dusenou na pare a opekanými zemiakmi.
Štefanské klobásy
Prečo Štefanské? Môj drahý je Štefan, klobásy sme robili práve na Štefana a tento recept nám sadol....
Hovädzie plátky na ružovom víne a hubách
Obľubujem hovädzie mäso s jemným tukovým „mramorovaním“, výdatne napomáhajúcim jeho šťavnatosti v priebehu dusenia, pečenia, či varenia....
Zabíjačkové zemiaky
Keďže ešte nepominul čas zabíjačkových špecialít a mnohí z nás majú ešte aj dostatočné zásoby kvasenej kapusty v súdku, ponúkam Vám tento jednoduchý a chutný recept....
Bravčové plátky s kelom, hubami a paradajkami
Bravčové karé je mäso dosť suché, vhodnou technológiou dusenia či varenia ale z neho pripravíte výbornú chuťovku....
Králik s bravčovými výpečkami na čiernom pive s moravskou kapustou
Mal som v mrazničke porcie domáceho králika, rozhodoval som sa či bude na smotane alebo perkelt....