Cestovinový šalát s tuniakom fotorecept
Foto: horalkalesna
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do vody dáme štipku soli a jednu ČL olivového oleja a uvaríme si ľubovoľné cestoviny. Ja som použila vretienka. Kým sa cestoviny varia, nakrájame si pór a papriku.
-
2
Uvarené cestoviny scedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a vysypeme do misky. Pridáme šťavy zbaveného tuniaka (čiže pevný podiel cca 112 g), k tomu nakrájanú zeleninku, kukuricu, lyžicu majonézy, korenie a druhú ČL olivového oleja. Všetko spolu premiešame a podľa chuti dosolíme.
-
3
Dáme cca na pol hodinky do chladničky a studený cestovinový šalát podávame. Dobrú chuť 🙂
Ďakujem za radu🙂 Mamina tak robí odjakživa,odkukala som od nej. A soliť nemôžem veľa. V tomto prípade je tuniak sám o sebe dosť slaný.
Však stále sa voľačo učíme že? 🙂
Určite vyskúšam, ďakujem 👍
Že aby sa nezlepili cestoviny, preto ten olej, tak ma mami učila. Lebo sa varia nie úplne do mäkka a potom sa nechajú dôjsť a vtedy by sa zlepili bez oleja
to je sice zauzivany mytus, taliani ale nikdy olej do vody nedavaju, cestoviny sa potom zle spojuju s omackou
varecha.pravda.sk/magazin/toto-uz-nikdy-nerobte-8-najcast...
Taliani používajú veľmi kvalitné cestoviny, preto žiadny olej do vody nepotrebujú. To naše mamy a babky za starých čias varili len z jednej možnosti - cestoviny Ideál. Fliačky nech ste robili čo ste chceli, vždy sa zlepili. Ani olej im nepomohol. A tak ste mali guču surovú a fliačky prevarené :-)