
Bravčová krkovička so zeleninou na kyslej smotane
Tento obed máme veľmi radi. Nie je to nič ťažké uvariť, preto ho zvládnu aj...

Hovädzia roštenka s kuriatkami
Dnešný sviatočný obed z hovädzej roštenky a opäť sa mi podarilo zohnať ešte čerstvé kuriatka. Mám...

Poľovnícky teľací guláš
V nedeľu som zvykla variť spravidla vývar. Dnes som urobila výnimku a pripravila som teľací guláš....

Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny
Jednoduché jahňacie rebrá, ktoré si aj pastier oviec dokáže ľahko urobiť. Dnes som pripravila aj...

Koložvárska kapusta podľa mňa
U nás už od dávna nazývaná ako skladaná. Variantov na jej technológiu je veľa. V...

Teľacie soté na bielom víne so šalviou a s bielym hroznom
Nedeľný obed teraz z teľacieho mäsa na bielom víne so šalviou a s bielym hroznom.

Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou
Pred dvoma týždňami som dostala dvoch celých 4 kg kaprov, len toľko, že už nežili....

Zapekaná cuketa s mäsom a mrkvou
Jednoduché letné jedlo v kombinácii s mletým mäsom a mrkvou.

Kuracie stehná à la Znojmo
Môj variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou, či s knedľou. Zamiloval...

Ražniči z kuracieho mäsa s kuriatkami
Už som dlho nerobila ražniči. Dnes som ho pripravila z kuracieho mäsa v spojení s letnou...

Kližka na čiernom pive so zeleninou
V akcii bola ponuka hovädzej kližky a neodolala som, lebo to je moje obľúbené mäso...

Kurča na soli
Jednoduché varenie z pekáča. Na pomoc som si teraz vzala soľ. Vyskúšajte lenivé nenáročné pečenie...

Belehradský bravčový plátok
Ako inak počas letnej sezóny mäso s použitím papriky a paradajok.

Dedova lenivá paprika
Tento recept mám od deda. Recept je robený v multifunkčnom hrnci a postupne sa do neho len prihadzujú suroviny....

„Trešenina“
Strešenina, strasanka, smetisko, striasanka, každý kraj to volá inak, napíš aký názov...

Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede
Ak natrafíte u mäsiara na pekný prerastený bôčik, doporučujem tento recept, je trocha zdĺhavý čo sa týka pečenia, ale výsledok stojí za to....

Kurča pečené na zelenine a zemiakoch
Receptov z jedného hrnca alebo pekáča je tu už dosť a aj som ich niektoré odskúšal....

Zavíjaná kapusta
Tradičné jedlo regionálnej východniarskej kuchyne, ktoré sa región od regiónu líši menšími modifikáciami.

Hovädzie s trikolórou paprík
Variant s ryžou, či orzom, ale aj so zemiakovou kašou. Každý chutí vynikajúco a prítomnosť mäsitých paprík ich zvýrazňuje do labužníckych snov a predstáv....

Marinované pečené zemiaky s kuracím mäsom z jedného plechu
Výborné jednopekáčové jedlo, ktorého príprava vám zaberie len chvíľku a ušetrí vám v týchto horúčavách aj...

Bravčové stehno na čerstvých modrákoch
Bravčové stehne narežeme na plátky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Naklepané plátky...

Pikantné morčacie (kuracie) soté
V mrazničke som našla 4 morčacie prsné rezne. Samozrejme, môžete použiť aj kuracie prsia.

Hovädzie po burgundsky
Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...

Bravčové kotlety s jablkovým pyré
Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.

Bravčové pliecko na znojemský spôsob
Recept som našiel na stránke masodomov.sk, tak som sa rozhodol že ho vyskúšam. Pôvodne sa mäso dusí klasicky na sporáku, ja som zvolil pomalý hrniec....

Tlačenkový šalát podľa ČSN
Tento šalát som robil už dávnejšie, našťastie sa mi zachovalo pár fotiek, tak som sa rozhodol s Vami o recept podeliť....

Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....

Plnené kapustné listy
Turkom ďakujeme za krásu našich žien a sarmu. Bola to náhoda, že sultán...

Kuracie na zelenom karí
Tento recept je vynikajúcou kombináciou sladkého kokosového mlieka a jemne pikantnej chuti zeleného karí....