Mleté rezne s Nivou fotorecept
Foto: kimlo
Výborný mletý rezeň za tepla ako aj za studena.
Zdroj: internet
porcií
Suroviny
500 g (alebo mleté mäso) |
|
100 g |
|
100 ml (alebo zakysanka) |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
Na obalenie: | |
|
|
|
|
|
|
Na vyprážanie: | |
|
Postup
-
1
Kto chce, použije už hotové mleté mäso z obchodu, ja som mal pliecko v celku, tak som si ho aj pomlel, predsa je len lepšie ak vieme, čo si pomelieme.
-
2
Nivu nastrúhame a spolu s ostanými surovinami dobre vymiešame s mäsom.
-
3
Vznikne nám takáto ružová mäsová zmes, ktorú dáme aspoň na 2 hodiny odpočívať do chladničky.
-
4
Na trocha pomúčenú pracovnú dosku alebo potravinársku fóliu vytvarujeme mokrými rukami rovnaké guľky, ktoré vytvarujeme do placiek a obalíme v klasickom trojobale.
-
5
Vyprážame v dostatočnom množstve oleja do ružova.
-
6
Hotové dáme na plech s papierovým obrúskom, aby odsal zvyšný olej
-
7
Rezne sú šťavnaté, s chuťou po Nive, netreba ani pridávať soľ, Niva je slaná. Veľmi chutné sú aj za studena.
-
8
Podávame s hranolkami, oblohou a tatárskou omáčkou.
Ďakujem za pekný koment, priznám sa že hranolky sú kupované, zostali mi zo 2 hrste z predošlého varenia, tak som ich použil. :-)
Aj ja mám tatarku veľmi rád, k vyprážanému sa hodí.
Bežne vyprážam na masti, sám si ju aj vytápam, najmä klasické rezne sú na nej lepšie.
Ďakujem a vyskúšaj, nebudeš sklamaná.
Áno, nepatrí to medzi najzdravšie jedlá, ale keď už nezdravé tak radšej doma spravené, než z kadejakých MCDonaldov.
Tiež ma to napadlo keď som na ten recept narazil.. a tak som aj vyskúšal, nebanujem :-)
Iba dodám, že to varím akurát pre manželku a deti, ak sa niekedy ukážu...mne to žalúdok odmietne...
Som rád že máme rovnaké chute. Určite Ti bude chutiť aj podľa tohoto receptu.
Možno mlieko a mäso nejdú dokopy, každý sa rozhodne čo si dá, či podľa chuti alebo zo zdravotných dôvodov. Ja už som robil mäso v kombinácii s jogurtom, smotanou, dokonca aj cigánsku pečienku nechávam pred úpravou pár hodín naloženú v mlieku, zatiaľ to dopadlo dobre. 🙂
Dakujem za recept @kimlo
Ďakujem za parádne foto a som rad že chutilo. Roqueford je vlastne podobný typ syra s modrou plesňou, takže určite to bolo dobré. Určite by sa dala použiť aj Gorgonzola, všetko podľa chuti a mozností. 👍