Mleté rezne
Mleté rezne

Mleté rezne s Nivou fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 7. marca 2022
Mleté rezne s Nivou (fotorecept)
Foto: kimlo

Výborný mletý rezeň za tepla ako aj za studena.
Zdroj: internet

8
porcií

Suroviny

500 g (alebo mleté mäso)
100 g
100 ml (alebo zakysanka)
1 PL
1 KL
1/2 KL
Na obalenie:
Na vyprážanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kto chce, použije už hotové mleté mäso z obchodu, ja som mal pliecko v celku, tak som si ho aj pomlel, predsa je len lepšie ak vieme, čo si pomelieme.

    Mleté rezne s Nivou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nivu nastrúhame a spolu s ostanými surovinami dobre vymiešame s mäsom.

    Mleté rezne s Nivou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vznikne nám takáto ružová mäsová zmes, ktorú dáme aspoň na 2 hodiny odpočívať do chladničky.

    Mleté rezne s Nivou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na trocha pomúčenú pracovnú dosku alebo potravinársku fóliu vytvarujeme mokrými rukami rovnaké guľky, ktoré vytvarujeme do placiek a obalíme v klasickom trojobale.

    Mleté rezne s Nivou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyprážame v dostatočnom množstve oleja do ružova.

    Mleté rezne s Nivou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové dáme na plech s papierovým obrúskom, aby odsal zvyšný olej

    Mleté rezne s Nivou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rezne sú šťavnaté, s chuťou po Nive, netreba ani pridávať soľ, Niva je slaná. Veľmi chutné sú aj za studena.

    Mleté rezne s Nivou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s hranolkami, oblohou a tatárskou omáčkou.

    Mleté rezne s Nivou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Toto musí být velká dobrota! Fotogenické dílo, včetně hranolek, mně by tvoje mleté rezne s nivou chutily. Počítám, že hranolky máš svoje, doma robené, vidno handmade. Moc pěkný receptík!
mamka4
Možno niekto povie, že nezdravé, ale aká fajnotka, pekne nafotené. A my Slováci potrebujeme aj nejaké sadlo na bruchu na prežitie zimy /prosím berte s rezervou/. Lebo neviem, ako na juhu, stále v televízii hlásia, že ide jar, ale tu u nás na severe to vetrisko nedá pokoja, a stále sú mrazy, takže pekný recept, tiež skúsim s tou nivou.
kimlo
@haji (7.3.2022 17:00)
Ďakujem za pekný koment, priznám sa že hranolky sú kupované, zostali mi zo 2 hrste z predošlého varenia, tak som ich použil. :-)
3x kvakac, haji a li
kimlo
@mamka4 (7.3.2022 20:56)
Áno, nepatrí to medzi najzdravšie jedlá, ale keď už nezdravé tak radšej doma spravené, než z kadejakých MCDonaldov.
kimlo
@martamm (7.3.2022 22:02)
Tiež ma to napadlo keď som na ten recept narazil.. a tak som aj vyskúšal, nebanujem :-)
2x kvakac a haji
kvakac
Čo dodať, keď už všetko bolo napísané, len urobiť tuto mňamku a zjesť. Mňa osobne to vždy poteší, keď vidím takéto dobré jedla. Veď i naši rodičia a prarodičia to jedli a existovali. Zopár surovín a dobrota je na tanieri. Som s tebou a s tvojím varením totožný. Nech nás ešte dlho zásobuješ takýmito dobrými receptmi kamarát.
hannes
Robím to podobne, akurát namiesto mlieka dávam vývar. Príčinou je to, že sa snažím vyhýbať kombináciám mliečnych výrobkov s mäsovými, teda snaha zdravšie jesť. Žalúdok totiž inak spracúva mäso a inak mlieko. Vedeli to už aj starovekí židia, ktorí toto opísali v Starom zákone. No proti receptu a postupu absolútne nič nemám, je to fakt výborné...:D
hannes
@hannes (8.3.2022 15:46)

Iba dodám, že to varím akurát pre manželku a deti, ak sa niekedy ukážu...mne to žalúdok odmietne...
1x kimlo
kimlo
@kvakac (8.3.2022 15:31)
Som rád že máme rovnaké chute. Určite Ti bude chutiť aj podľa tohoto receptu.
2x haji a kvakac
kimlo
@hannes (8.3.2022 15:46)
Možno mlieko a mäso nejdú dokopy, každý sa rozhodne čo si dá, či podľa chuti alebo zo zdravotných dôvodov. Ja už som robil mäso v kombinácii s jogurtom, smotanou, dokonca aj cigánsku pečienku nechávam pred úpravou pár hodín naloženú v mlieku, zatiaľ to dopadlo dobre. 🙂
zolik
Vyborne! Pouzila som Roquefort (Nivu tu nekupim) a mlete kuracie mäso. Uz to asi nieje uplne original podla Tvojho receptu, ale chut je lahodna.
Dakujem za recept @kimlo


kimlo
@zolik (8.3.2022 17:58)
Ďakujem za parádne foto a som rad že chutilo. Roqueford je vlastne podobný typ syra s modrou plesňou, takže určite to bolo dobré. Určite by sa dala použiť aj Gorgonzola, všetko podľa chuti a mozností. 👍
1x zolik

Zaujímavé video z archívu TV Varecha