Cestoviny s Alfredo omáčkou a krevetami po mojom
Náhodou som naďabil na nové talianske cestoviny (vraj je ich vyše 700 druhov) s pomenovaním „gigli“....
Meatzza - mäsová pizza
Pomerne rýchle a chutné jedlo, najmä pre „mäsožrútov“. Inšpiráciu som našla na stránke o nízkosacharidovom stravovaní....
Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi
Sú to fliačky so zeleninou a smotanou. Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.
Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou
Je to trochu zmena v jedálničku. Kto neskúsi, prichádza o dobrotu.
Bravčové pliecko so zelerom na smotane
Variant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky....
Bravčová panenka na červenom víne
Bravčová panenka, trochu viac času, ale výsledok mňamka.
Kura v tekvicovo-smotanovej omáčke pre deti
Trochu obmena kuracieho perkeltu. Upečená tekvica so smotanou ako omáčka ku kuraťu je obľúbené jedlo nášho...
Bryndzové langošíky
Už dávno boli u nás langoše a keď som uvidela takéto, nebolo prečo váhať....
Malé nališčaniky
Väčšina zemiakových placiek bola klasická. Do tretiny cesta som nastrúhala trochu tvrdého syra....
Konfitovaný bôčik
Podstatou konfitovania je pomalá tepelná úprava mäsa v tukovom kúpeli pri nízkej teplote....
Zapečený ružičkový kel s bryndzou
Jednoduché a dobré a musím sa priznať, je to dcérin nápad....
Mleté mäso na paradajkách s penne a bazalkou
Niekedy stačí lákavá fotka na nete a hneď viete, čo variť. To bol aj môj...
Údená krkovička na cibuľke
Jednoduchý a chutný recept ako spracovať údenú krkovičku, dobré pohostenie pre návštevu alebo pivnú partiu.
Bravčové stehno na spôsob stroganov
Výborný obed, večera, ktorá poteší veľkých aj malých.
Kuracie stehná na mäsitých paprikách
Vo väčšine domácností, ktoré mi bolo umožnené spoznať v priebehu mojej ¾-storočnej púte po našej spoločnej Matičke Zemi, som videl chutnú, pestrú i praktickú „symbiózu“ rôznych druhov mäsa s rôznymi druhmi zeleniny....
Kuracia pečeň restovaná na cibuli
Najčastejšie ju robievam takto. Je to naozaj minútka, rýchle a dobré jedlo.
Bryndzové pirohy
Majú u nás doma v jedálničku výsadné miesto. Postup som zdedila od mamky, len niektoré...
Rezance s kuriatkovou omáčkou
Nemožné na počkanie a zázraky do troch dní. Aj tak by som mohol parafrázovať názov tohto môjho receptu....
Marinované rezne pečené so zemiakmi
Marinované rezne s prílohou z jedného pekáča, jednoduché, chutné a lacné jedlo, ktoré si...
Zapečená kvaka
Bol to obľúbený recept recept mojej starkej. Ak teraz pozerá z hora, tak sa spokojne usmieva, že som to pre rodinu uvaril aj ja....
Pečená kuracina pre môjho patróna
Receptov na prípravu a použitie kuracieho mäsa je na našej Varecha.sk, neúrekom....
Tvarohové slíže podľa starkej
Takto som ich jedával od malého chlapca. Teraz som ich naučil jesť a uvariť aj vlastné...
Rezance s paradajkami a hrebenatkou
Hrebenatka jakubovská, vegetárián mora, má mäso s jemnou lieskovoorieškovou chuťou....
Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike
Je to čosi ako paprikáš, len diétnejšie a podľa mňa a detí chutnejšie. Kto neskúsi...
Hubová omáčka
Keďže bola tohtoročná hubárska sezóna celkom bohatá, tu je jeden zo spôsobov ako zužitkovať nazbieranú úrodu....
Lahodne mäkké hovädzie predné
Hovädzie predné, či krk nie sú u mňa veľmi obľúbené, lebo kližka, či móčing...
Pšenovníky
Pšeno je možné zaradiť do nášho jedálneho lístka aj v takejto sladkej a jednoduchej podobe.
Opekané čínske rezance s kuracím mäsom
Ide o recept na obľúbené čínske rezance z ľahko dostupných surovín, čiže taká slovenská verzia...
Spätzle so šampiňónmi a špenátom
Superrýchly, chutný obed alebo večera podľa Adriany Polákovej.