Mak biely

Mak biely ako ingrediencia v receptoch:

  • Zašmúraný regiment (fotorecept)

    Zašmúraný regiment (fotorecept)

    Veľmi starodávno jedlo, z čias keď deti tiež milovali sladké, len ho bolo pomenej ako dnes. Babičky vymysleli sladké jedlo z jednoduchých surovín, ktoré mali doma a hlavne mak si dopestovali na poli. Odtiaľ...

  • Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept)

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept)

    Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali výhercovia septembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Karí s baby zemiačkami a baby kukuričkami (fotorecept)

    Karí s baby zemiačkami a baby kukuričkami (fotorecept)

    Na suchej panvici opecieme biely mak a mandle. Mak musi troska zmenit farbu, malicko zhnednut a zavonay orieskami. Nenechajte ho zhoriek. Odlozime bokom.

  • Hrachovo-šampiňónové karí (fotorecept)

    Hrachovo-šampiňónové karí (fotorecept)

    V hlbsom hrnci zohrejeme olej. Pridam koriandrove semienka a semienka bieleho maku. Oprazame na miernom ohni, kym nezavonaju.

  • Okra s bielym makom (fotorecept)

    Okra s bielym makom (fotorecept)

    Mak asi 2 minúty opekáme na mierno na vopred rozohriatej, suchej panvici. Keď troška zhnedne a zavonia, pridáme štipku soli a čili papričku, odtsavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

  • Hrachové karí (fotorecept)

    Hrachové karí (fotorecept)

    Sušený hrach si na noc namočíme, ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Uvaríme ho v tlakovom hrnci domäkka.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist