Údená krkovička v zemiakovom cestíčku

Pavol Gustiňák
šéfkuchár penziónu Koliba v Dolnom Kubíne, 7. februára 2011
Údená krkovička v zemiakovom cestíčku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g, bez kosti
200 g
10 g
2 ks
50 g
0,1 l
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Nastrúhame očistené zemiaky na jemnom strúhadle, pridáme vajcia, nakrájaný cesnak, múku, mlieko a ostatné koreniny, soľ, a všetko dôkladne premiešame.

  2. 2

    Krkovičku uvaríme, po vychladnutí nakrájame na rezne, obalíme v zemiakovom cestíčku, v ktorom sme zmiešali uvedené suroviny.

  3. 3

    Vyprážame v rozohriatom oleji. Pred podávaním prekrojíme.

Diskusia k receptu

vcelka
Toto je síce kalorická bomba, ale inak zaujímavé. A cestíčko sa dá urobiť na množstvo spôsobov.
kulloval
Tak som dnes robila túto papinku.Ale cestíčko absolútne nedrží na mäsku dala som preto aj viac múky ale nepomohlo tak som to robila tak,že dala som krkovičku do horúceho oleja a nato rozotrela cesto potom som to obrátila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia