Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový koláč s pudingom

helena10 - bez fotkyhelena10, 8. novembra 2024
Jablkový koláč s pudingom
Foto: helena10
30-35 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Puding:
450 ml
1 bal. (alebo Zlatý klas 40 g)
1 KL
3 PL
Cesto s jablkami:
2 ks väčšie
1 KL (nemusí byť)
2 ks (veľkosť M)
štipka
100 g
1 KL
200 ml
50 ml
160 g
60 g
2,5 KL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Puding: Z mlieka, cukrov a Zlatého klasu uvarím puding a nechám prikrytý vychladnúť. Puding si môžete vybrať podľa vlastnej chuti.

  2. 2

    Očistené a ošúpané jablká nakrájam na menšie kocky a polejem citrónovou šťavou. Moje boli sladké.

  3. 3

    V miske vyšľahám celé vajcia s cukrami a štipkou soli do svetlej peny. Pridám olej, mlieko a po častiach múku s práškom do pečiva. Do cesta pridám nakrájané jablká aj so šťavou a premiešam.

  4. 4

    Dno vyššieho plechu s rozmermi 24x24 cm vysteliem papierom na pečenie a vlajem doň hotové jablkové cesto. Navrch cesta nepravidelne nastriekam puding cik-cak vreckom bez špičky.

    Jablkový koláč s pudingom - obrázok 4
  5. 5

    Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 30-35 minút. Skontrolujem.

    Jablkový koláč s pudingom - obrázok 5
  6. 6

    Ochladený koláč posypem práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia