Jablkový koláč s pudingom
30-35 minút
na 175-180 °C
na 175-180 °C
Suroviny
| Puding: | |
| 450 ml |
|
| 1 bal. (alebo Zlatý klas 40 g) |
|
| 1 KL |
|
| 3 PL |
|
| Cesto s jablkami: | |
| 2 ks väčšie |
|
|
|
|
| 1 KL (nemusí byť) |
|
| 2 ks (veľkosť M) |
|
| štipka |
|
| 100 g |
|
| 1 KL |
|
| 200 ml |
|
| 50 ml |
|
| 160 g |
|
| 60 g |
|
| 2,5 KL |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Puding: Z mlieka, cukrov a Zlatého klasu uvarím puding a nechám prikrytý vychladnúť. Puding si môžete vybrať podľa vlastnej chuti.
- 2
Očistené a ošúpané jablká nakrájam na menšie kocky a polejem citrónovou šťavou. Moje boli sladké.
- 3
V miske vyšľahám celé vajcia s cukrami a štipkou soli do svetlej peny. Pridám olej, mlieko a po častiach múku s práškom do pečiva. Do cesta pridám nakrájané jablká aj so šťavou a premiešam.
- 4
Dno vyššieho plechu s rozmermi 24x24 cm vysteliem papierom na pečenie a vlajem doň hotové jablkové cesto. Navrch cesta nepravidelne nastriekam puding cik-cak vreckom bez špičky.
- 5
Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 30-35 minút. Skontrolujem.
- 6
Ochladený koláč posypem práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









presne toto dnes upečiem :))