Domáci chlieb
Domáci chlieb

Hrnčekový chlieb

gordonko - fotkagordonko, 14. novembra 2024
Hrnčekový chlieb
Foto: gordonko

Chutný chlieb bez väčšej námahy, merané hrnčekom s objemom 250 ml.

10 (+ kysnutie) minút
príprava
60 minút
na 250/180 °C

Suroviny

3 hrnčeky
5 - 7 g
1,5 ČL
1,5 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si večer zmiešame na husté cesto a prikryjeme. Necháme do rana na kuchynskej linke. Ráno podsypeme cesto múkou (dal som polohrubú), vypracujeme bochník chleba a uložíme do misy z jenského skla vopred vymastenej a poprášenej múkou. Rúru zapneme na 250 °C a kým sa zohreje, necháme cesto kysnúť, potom pečieme 30 minút. Po 30 minútach stiahneme teplotu na 180 °C a pečieme ešte asi 30 minút. Upečený chleba potrieme roztokom slanej vody a dáme vychladiť na mriežku a máme hotovo DOBRÚ CHUŤ

    Hrnčekový chlieb - obrázok 1

Diskusia k receptu

evanaaa
Ten chlebík vyzerá dobre v reze, iste je aj chutný, len by som ho ešte niečo viac dopiekla, kôrka je trochu bledá......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia