Foto: gordonko
Chutný chlieb bez väčšej námahy, merané hrnčekom s objemom 250 ml.
10 (+ kysnutie) minút
príprava
príprava
60 minút
na 250/180 °C
na 250/180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny si večer zmiešame na husté cesto a prikryjeme. Necháme do rana na kuchynskej linke. Ráno podsypeme cesto múkou (dal som polohrubú), vypracujeme bochník chleba a uložíme do misy z jenského skla vopred vymastenej a poprášenej múkou. Rúru zapneme na 250 °C a kým sa zohreje, necháme cesto kysnúť, potom pečieme 30 minút. Po 30 minútach stiahneme teplotu na 180 °C a pečieme ešte asi 30 minút. Upečený chleba potrieme roztokom slanej vody a dáme vychladiť na mriežku a máme hotovo DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu