Teľací jazyk
Teľací jazyk s hrozienkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Jazyk varíme so zeleninou, celou cibuľou, s novým korením, klinčekmi, bobkovým listom, celým čiernym korením, vínom a so soľou asi 2 hodiny domäkka. Potom z neho zlúpeme kožu.
- Omáčka: Na panvici rozpálime masť, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, vínny ocot, sušený mletý zázvor, mletú škoricu a med. Vytlačíme šťavu z citróna a omáčku pomaly dusíme. Pridáme nakrájanú čili papričku, sparené hrozienka (aj s vodou). Potom pridáme hoisin omáčku a namiesto soli použijeme
sójovú omáčku. Zmes necháme dusiť.
- Do omáčky vložíme nakrájaný uvarený olúpaný jazyk, pridáme nasekaný čerstvý koriander a chvíľku ešte povaríme. Na záver ešte okoreníme mletým čiernym korením a podávame.
|