Teľací jazyk

Teľací jazyk s hrozienkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Jazyk varíme so zeleninou, celou cibuľou, s novým korením, klinčekmi, bobkovým listom, celým čiernym korením, vínom a so soľou asi 2 hodiny domäkka. Potom z neho zlúpeme kožu.
  2. Omáčka: Na panvici rozpálime masť, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, vínny ocot, sušený mletý zázvor, mletú škoricu a med. Vytlačíme šťavu z citróna a omáčku pomaly dusíme. Pridáme nakrájanú čili papričku, sparené hrozienka (aj s vodou). Potom pridáme hoisin omáčku a namiesto soli použijeme sójovú omáčku. Zmes necháme dusiť.
  3. Do omáčky vložíme nakrájaný uvarený olúpaný jazyk, pridáme nasekaný čerstvý koriander a chvíľku ešte povaríme. Na záver ešte okoreníme mletým čiernym korením a podávame.