Morčacie kúsky v smotanovo-syrovej perinke
Občas sa nám žiada aj niečo vyprážané a vtedy sa smažím robiť v smotanovo-syrovej perinke, lebo...
Smažené palačinky s rybí náplní
Recept pochází z knihy Milana Pohůnka "Ryby v kuchyni". Je to výborná úprava jakékoliv ryby, ...
Hubové fašírky
Popozeral som si niekolko receptov, ale ani jeden mi nepasoval a tak...
Koblihy donuty šišky
Prinášam vám výborný fotorecept na tzv. donutky. Sú fakt výborné ako dezert alebo len...
Pita plnená cícerom a mrkvou
Moj oblubeny recept z vegetarianskej kucharskej knihy, samozrejme mnou upraveny.
Kuracie prekladané - obrátené rezne
vynikajúca dobrotka pre tých ktorým sa nechce veľa prežúvať :D
Tradičné smotanovo-kôprové zemiaky vs. netradičný mletý rezeň
Skôr je to recept na ten rezeň ale slovosledom sa mi to viac páčilo takto :) Zaujal...
Kuřecí řízek s hermelínem
Recept byl inspirován Ottovou kuchařkou "Řízky". V ní je prezentován jako "Kuřecí řízky hraběte Károlyiho", ...
Plněné rybí kuličky ve voňavé omáčce
Na první pohled to sice vypadá složitě a jako velká piplačka, ale opak je pravdou...
Vysmážané palacinky na slano
Tieto palacinky patria u nás doma k tým obľúbeným, hoci sú trošku kalorickejšie, pretože sú...
Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana (rímsky dialekt: "Prejdi do úst" Salt "v Bocca) je medzinárodne známa špecialita rímskej kuchyne....
Ľahké jogurtovo-kokosové placky so sviežou ovocnou zmrzlinou
Recept zo súboru "Placky pre všetkých". Základnú verziu kokos, vajcia som obohatila o vločky a...
Bačovský rezeň
Dnes som pre moju návštevu urobila výborný obed ´: bačovský rezeň... ako plnku som použila oštiepok a...
Vyprážané kuracie pečienky
Tento recept je rýchly a chutný. Môžete ho urobiť na obed alebo na večeru. alebo...
Vyprážaný syr z teplovzdušnej rúry
Mám rada vyprážaný syr, ale skoro nikdy som ho nerobila, pretože mi vadí smrad rozpáleného...
Lívance ze sendvičovače
Lívanečník jsem již dávno zrušil, protože se v něm těsto připalovalo a navíc na plynovém sporáku...
Karbonátky s varenými zemiakmi
Príprava je celkom jednoduchá. Sú to základne karbonátky.
Jemnučké langoše
Langoše veľmi ľúbime a často ich robím. Cesto ma ešte nikdy nesklamalo. :)
Fritule - chorvátske jablkové šišky
Fritule sú tradičné chorvátske pečivo pripomínajúce malé šišky, pripravované najmä na Vianoce alebo Veľkú Noc...
Vyprážaná baza
Recept, ktorý sa hodí k tomuto ročnému obdobiu. Špecifická chuť bazy je skvelá v spojení...
Kvet bazy v palacinkovom ceste
Každý rok sa teším na čas, keď začne baza čierna kvitnúť. Nepamätám sa presne, ...
Zemiakové pampúchy
Tieto pampúchy majú u nás úspech. Sú jednoduché na prípravu a skvele chutia. Recept som...
Pleskavica à la ja
Navariť chutne a zároveň diétne sa dá, chce to len fantáziu a chuť. ......
Maďarský plnený langoš
Na dovolenke pri Balatone v Maďarsku som jedla perfektný langoš. Vďaka stránkam som hľadala a našla. Neviem...
Langoše
Dlho som hľadala recept na dobre langoše, ktore nechutia ako pagáč a s cestom sa dobre pracuje...
Vyprážané šatôčky z lístkového cesta
Jednoduchá a ľahká príprava :) Je veľa receptov na pečené lístkové cesto ale na vypražané veľmi veľmi...
Jarný zemiakový šalát s mletým zeleninovým rezňom
Keď sme sa v zime dojedli majonézového s rezňami a teraz sa to pokúšame zhodiť, ...
Mäsová roláda so zemiakovými lupienkami
Mleté mäso si v miske okoreníme, pripravíme celofan a roztrieme vrstvu masa na neho poukladáme plátky...
Prešporské šnicle
Tento historický recept je z knihy Petera Ševčoviča "Z kuchyne starého Prešporka". Recept se mi líbil,...
Šveči - bravčové mäso na karí
Šveči - bravčové mäso na kari, ani neviem odkiaľ pochádza ale u nás v Trebišove...