Placky z údeného mäsa a zemiakov
šéfkuchár Original restaurant & wine bar pri hoteli Kaskády v Sielnici, 19. septembra 2013
Foto: Robert Hüttner
Suroviny
300 g uvarené |
|
300 g uvarené v šupke a očistené |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks veľká |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
na obaľovanie |
|
alebo bravčová masť na vyprážanie |
|
Na kyslú kapustu: | |
800 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Mäso pokrájame na veľmi malé kocky, cibuľu najemno a opečieme ju na masti v hrnci. Pridáme pokrájané mäso a spolu všetko opečieme, necháme vychladnúť. Ošúpané zemiaky postrúhame najemno, pridáme nasekaný cesnak, mäso s cibuľou, žĺtky a vajíčko. Spracujeme zmes, ktorú podľa potreby ochutíme soľou a čerstvo mletým korením.- 2
Necháme odpočinúť v chladničke asi dve hodiny. Z vychladnutej zmesi tvarujeme mokrou rukou fašírky, ktoré obalíme v rozšľahaných a osolených bielkoch a strúhanke. Vyprážame v horúcom oleji alebo bravčovej masti do zlatista. Vyberieme na papierový obrúsok a necháme odkvapkať prebytočný tuk.- 3
Kyslú kapustu pokrájame na menšie rezance. Podusíme na opečenej cibuľke, kapusta musí zostať ešte trochu chrumkavá. Nakoniec prichutíme podľa potreby cukrom. Placky podávame s dusenou kapustou a domácou zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu