Placky z údeného mäsa a zemiakov

Ladislav Dibala
šéfkuchár Original restaurant & wine bar pri hoteli Kaskády v Sielnici, 19. septembra 2013
Placky z údeného mäsa a zemiakov
Foto: Robert Hüttner

Suroviny

300 g uvarené
300 g uvarené v šupke a očistené
2 ks
1 ks
1 ks veľká
2 strúčiky
2 PL
 na obaľovanie
 alebo bravčová masť na vyprážanie
Na kyslú kapustu:
800 g
1 ks
1 PL
 podľa potreby




Postup

  1. 1


    Mäso pokrájame na veľmi malé kocky, cibuľu najemno a opečieme ju na masti v hrnci. Pridáme pokrájané mäso a spolu všetko opečieme, necháme vychladnúť. Ošúpané zemiaky postrúhame najemno, pridáme nasekaný cesnak, mäso s cibuľou, žĺtky a vajíčko. Spracujeme zmes, ktorú podľa potreby ochutíme soľou a čerstvo mletým korením.

  2. 2


    Necháme odpočinúť v chladničke asi dve hodiny. Z vychladnutej zmesi tvarujeme mokrou rukou fašírky, ktoré obalíme v rozšľahaných a osolených bielkoch a strúhanke. Vyprážame v horúcom oleji alebo bravčovej masti do zlatista. Vyberieme na papierový obrúsok a necháme odkvapkať prebytočný tuk.

  3. 3


    Kyslú kapustu pokrájame na menšie rezance. Podusíme na opečenej cibuľke, kapusta musí zostať ešte trochu chrumkavá. Nakoniec prichutíme podľa potreby cukrom. Placky podávame s dusenou kapustou a domácou zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia