Fašírky zo sírovca

maribe - bez fotkymaribe, 17. septembra 2013
Fašírky zo sírovca
Foto: maribe

Sírovcové fašírky sú novinkou našej mamičky a ideálnym spôsobom, ako minúť aj nie práve najmäkší a najčerstvejší sírovec.

15 minút
príprava

Suroviny

 (môže byť aj starší)
2 ks
4 - 5 strúčikov
3 ks
 trocha
 trocha
2 - 3 ks
 na obaľovanie




Postup

  1. 1

    Sírovec nadrobno pomelieme na mäsovom mlynčeku. Suché rožky namočíme na chvíľu do mlieka. Po chvíli ich vyberieme a vymačkáme, aby neboli príliš mokré. Zmiešame so sírovcom.

  2. 2

    Na oleji speníme cibuľu. Pridáme ju do sírovca. Do zmesi pridáme rozotretý cesnak, vajcia a koreniny.

  3. 3

    Vytvarujeme fašírky, obalíme ich v strúhanke a vyprážame na oleji.

Diskusia k receptu

luss44
fašírky zo sírovca robievam, ale miešam ho s mletým bravčovým mäsom v pomere 1:1, chutí nám to viac ako klasické fašírky
rea1
aj ja robievam zo sírovca fašírky. niekedy len sírovec, niekedy aj s mletým mäsom v pomere ako ma napadne - ale max. 1:1. nikdy nedávam viac mäsa, u nás vždy prevláda huba.
@maribe , ten sírovec pred použitím dúfam varíte. mal by sa aspoň polhoďku variť. a takýto uvarený a pomletý sa dá výborne mraziť, je to potom vynikajúci polotovar. :-))
zinnajdha
nemusí sa variť ( stačí tepelne spracovať ) a môže sa aj naložiť do octového nálevu.
maribe
Áno, sírovec je taká žltá huba, ktorá rastie na stromoch.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia