Foto: zuzananoskova
Zamilovala som sa. Do placiek z jednozrnky :-D Jednozrnka je vlastne prvým druhom pšenice, ktrú ľudia používali pred viac ako 10 tisíc rokmi. Jej Zobraziť celý popisZamilovala som sa. Do placiek z jednozrnky :-D Jednozrnka je vlastne prvým druhom pšenice, ktrú ľudia používali pred viac ako 10 tisíc rokmi. Jej zrno pri dozrievaní rýchlo vypadáva, preto bola neskôr nahradená a vytlačená šlachtenými odrodami, ktoré boli výnosnejšie. Jednozrnka má vysoký obsah bielkovín a niektorých antioxidantov. Po prvýkrát som sa o jednozrnke dozvedela z tohto videa http://www.youtube.com/watch?v=w5DpFKuNcEs a hneď som ju chcela vyskúšať. Až nedávno som ju objavila v obchode zdravej výživy a okamžite putovala do môjho nákupného košíka.
Postup
-
1
Robila som ich už dvakrát a vždy ju stačilo mať namočenú od večera do rána, krásne sa mi vymixovala.
-
2
Namočenú jednozrnku som prepláchla, precedila a rozmixovala s vodou, tymiánom (som mala zmrazený) a trochou soli atlantickej nerafinovanej.
-
3
Na rozpálenú panvicu (jemne potretú olejom) som dala asi 1/2 malej naberačky zmesi a rozotrela.
-
4
Opiekla z jednej strany, ....
-
5
...prevrátila a dopiekla. Placky som uchovávala v termo nádobe.
-
6
Tymiánové placky som jedla samotné. Druhýkrát som do placiek tymián nepridala (nemala som) a jedla som ich ku tekvicovému gulášu.
-
7
Dobrú chuť :-)
- 8
TIP: k jednozrnke môžete pridať cesnak i majorán ;-) Fantázii sa medze nekladú :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 8
skúsila som a plavky boli fantastické a robila som z nej už aj chlebík :)