Foto: pusta
Huby, mäso a syr sú vynikajúca kombinácia. Zvolila som teraz dubáky, mleté mäso a ementál, spolu s koreninami a petržlenovou vňaťou, som dosiahla zmes, Zobraziť celý popisHuby, mäso a syr sú vynikajúca kombinácia. Zvolila som teraz dubáky, mleté mäso a ementál, spolu s koreninami a petržlenovou vňaťou, som dosiahla zmes, z ktorej som spravila krásne voňavé fašírky úžasnej chuti. Podávala som so zemiakovou kašou, je to rýchla, vďačná a skvelá jesenná večera či obed.
porcie
príprava
na 90-100 °C
Suroviny
500 g (alebo mix/iné) |
|
200 g (alebo mrazené/sušené) |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 malý zväzok |
|
1 kus |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
100 g |
|
podľa chuti na zahustenie a obalenie |
|
podľa potreby na vyprážanie |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Mleté mäso som okorenila čerstvo mletým čiernym korením, ...
-
2
...osolila,...
-
3
...pridala som prelisovaný cesnak,...
-
4
...majorán a pravdaže, mletú rascu, ktorá k dubákom výborne ide.
-
5
Mala som sušené dubáky, tak som ich namočila na 30 minút do teplej vody, potom som ich scedila, vodu z nich som odložila na podlievanie.
-
6
Scedené dubáky som pokrájala na menšie kúsky.
-
7
Pokrájanú cibuľu som orestovala na rozohriatom oleji do sklovita - asi 5 minút, pridala som dubáky a restovala som ich za podlievania vodou z ich namočenia, kým neboli mäkké - asi 10 minút, potom som ich nechala úplne vychladnúť.
-
8
Vychladnuté dubáky aj s cibuľou som pridala k mäsovej zmesi.
-
9
Pridala som aj pokrájanú petržlenovú vňať, ...
-
10
...vajce,...
-
11
...nastrúhaný Ementál a ...
-
12
...všetko som poriadne premiešala.
-
13
Strúhankou som zmes zahustila na dobre tvarovateľnú masu, z ktorej som...
-
14
...vlhkými rukami vyformovala gule veľkosti dlane,...
-
15
...ktoré som dlaňami sploštila na fašírky a obalila som ich v strúhanke.
-
16
Pripravené fašírky som v horúcom oleji vypražila z oboch strán do červena - asi po 4 - 5 minút.
-
17
Podávala som so zemiakovou kašou horúce, sú však vynikajúce i za studena s krajcom čerstvo upečeného chleba, doplnené čerstvou zeleninou. Tieto voňavé fašírky úžasnej chuti sú výborné i na piknik, na cesty, do práce aj pre deti do školy. Odporúčam vrelo toto skvelé jesenné jedlo vyskúšať, najmä milovníkom hubových jedál - Dobrú chuť!
hľadám dobré receptíky na lievik trúbkovitý a narazila som aj na tvoje bezkonkurenčné receptíky :-)))
dakujem za 5***** a úžasné hodnotenie.
dakujem aj tebe.
nezabi ma, ale poznám hubové recepty, kde sa používa aj krupica, z ktorej sa pripravuje krupicová kaša, lenže sú na slno, nie na sladko a sú mňááám :D
s tou polentou je to vynikajúci náppad, ved aj to je krupica - kukuričná.
dakujem za pochvalu, tie tvoje pochvaly sú také krááásnee :-)))
dakujem.
PS: Veru veľmi vážne uvažujem, že tieto fašíročky skúsim spraviť v nedeľu, teda ak ešte mám nejakých dubáčikov nasušených - musím sa pohrabať, ak nie, tak aj suchohríbky budú isto skvelé... si ma tak napašmala - ako to len Ty dokážeš ♥
vidíš a budeš mať fantastický nedeľný obed, ak vyskúšaš.
dakujem ti.
vdaka za 5*****
dakujem za pochvalu i uloženie do kk.
dakujem za 5***** i za uloženie do kk.
to ma veľmi teší, že si ich spravila, dokonca chválil i manžel, ktorý je milovníkom húb. :-)))
to ja dakujem tebe za úžasnú správu a pochvalu.
dakujem za pochvalu.
dakujem.
aj u nás majú hríby zelenú :-)
dakujem za uloženie do kk.