Gazdinkino tajomstvo fotorecept

archaa - fotkaArchaa, 21. septembra 2013 12:11
Ďalšie recepty »
Gazdinkino tajomstvo (fotorecept)Foto: archaa

Dnes mi padol do oka opäť jeden môj starý recept o ktorý som sa tu s vami ešte nepodelila. Mám rada takéto chutné "múdre" recepty na zúžitkovanie zostatkov. Som stále toho názoru, že jedlo si treba vážiť a nemám rada plytvanie, či vyhadzovanie. A tak, ak mi z nedeľnej polievky zostane varená zelenina, zbytky mäsa či drobkov, využijem ich na takýto skvelý pondeľnajší obed...

4
porcie
30 min
príprava

Suroviny

8 ks alebo zbytky staršieho pečiva
4 ks
1 ks väčšia
 (z polievky)
2-3 strúčiky
 alebo kúsok údeného či slaninky
 za hrsť
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Päť rožkov som nakrájala, namočila do vody a následne ju z nich vytlačila. Tri nakrájala na kocky. Cibuľu nadrobno a opražila som ju na oleji do zlata. Varenú zeleninu som popučila vidličkou, pridala všetky rožky, cibuľu, vajcia, pretlačený cesnak, soľ, koreniny, petržlen a mäso nakrájané na kocky (ak ste sa rozhodli pre slaninku, opražte ju najprv).

    Gazdinkino tajomstvo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som za hrsť ovsených vločiek a z takto vypracovanej masy som vytvarovala fašírky,

    Gazdinkino tajomstvo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ktoré som obalila v múke

    Gazdinkino tajomstvo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a vyprážala na oleji. Kľudne môzete zmes piecť aj v ohňovzdornej mise ako sekanú.

    Gazdinkino tajomstvo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávala som so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou. Rovnako by som odporúčala aj ľubovoľný zeleninový šalát

    Gazdinkino tajomstvo (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist