Foto: archaa
Dnes mi padol do oka opäť jeden môj starý recept o ktorý som sa tu s vami ešte nepodelila. Mám rada takéto chutné "múdre" Zobraziť celý popisDnes mi padol do oka opäť jeden môj starý recept o ktorý som sa tu s vami ešte nepodelila. Mám rada takéto chutné "múdre" recepty na zúžitkovanie zostatkov. Som stále toho názoru, že jedlo si treba vážiť a nemám rada plytvanie, či vyhadzovanie. A tak, ak mi z nedeľnej polievky zostane varená zelenina, zbytky mäsa či drobkov, využijem ich na takýto skvelý pondeľnajší obed...
porcie
príprava
Suroviny
8 ks alebo zbytky staršieho pečiva |
|
4 ks |
|
1 ks väčšia |
|
(z polievky) |
|
2-3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alebo kúsok údeného či slaninky |
|
za hrsť |
|
Postup
-
1
Päť rožkov som nakrájala, namočila do vody a následne ju z nich vytlačila. Tri nakrájala na kocky. Cibuľu nadrobno a opražila som ju na oleji do zlata. Varenú zeleninu som popučila vidličkou, pridala všetky rožky, cibuľu, vajcia, pretlačený cesnak, soľ, koreniny, petržlen a mäso nakrájané na kocky (ak ste sa rozhodli pre slaninku, opražte ju najprv).
-
2
Pridala som za hrsť ovsených vločiek a z takto vypracovanej masy som vytvarovala fašírky,
-
3
ktoré som obalila v múke
-
4
a vyprážala na oleji. Kľudne môzete zmes piecť aj v ohňovzdornej mise ako sekanú.
-
5
Podávala som so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou. Rovnako by som odporúčala aj ľubovoľný zeleninový šalát
zdravie.pravda.sk/zdravie-a-prevencia/clanok/286392-ako-z...
nenechajte sa vytočiť, je to skvelé, ak dokážete skonzumovať aj také malé zvyšky a urobiť z toho chutné jedlo, ja takým jedlám hovorím "Božské jedlo" t.zn, ani Boh nevie čo všetko tam je :-))
Nestrácajte čas ani energiu, aby ste obhajovali svoju schopnosť šetrnej a nápaditej gazdinky.Prajem príjemný deň a nech Vám to "varí " ďalej:-))
ja som tiež z generácie-ktorá si váži každú omrvinku chleba...úcty k jedlu nám všetkým treba..
preto s týmto receptom i popisom súhlasím @archaa... :-)
Recept je fajn.