Foto: dvorka
Dnes som chcela robiť patizón so syrom, no z nepochopiteľného dôvodu mám okrem chutných patizónov aj horké ako blen a tak som musela vymyslieť Zobraziť celý popisDnes som chcela robiť patizón so syrom, no z nepochopiteľného dôvodu mám okrem chutných patizónov aj horké ako blen a tak som musela vymyslieť niečo iné. Na placky som použila len jeden malý patizónčik a nohu z brokolice.
porcie
príprava
Postup
-
1
Maličký olúpaný a vydlabaný patizón som najemno nastrúhala, brokolicovú nohu som tiež ošúpala a nastrúhala. Pridala som najemno nastrúhaný syr, potom vajíčka, soľ, majoránku a mlieko. Poriadne som premiešala. Pridala som múku tak, aby bolo cesto poloriedke a zahustila som ho strúhankou. Poriadne premiešala a nechala chvíľu stáť. Do cesta môžeme pridať korenie podľa chuti a taktiež aj zelenina môže ísť rôzna.
-
2
Na panvici s trochou oleja som opiekla placky z oboch strán.
-
3
Hotovo. Placky majú chuť po syre, ale jemné sú od danej zeleninky. Príloha? zemiaky, zelenina, alebo nič.
Diskusia k receptu