Chrumkavé cuketové placky fotorecept
mesačník Varecha, 27. júna 2022

Foto: Shutterstock
Mladá cuketa a čerstvá petržlenová vňať, to je kombinácia, ktorá skvele vynikne aj v obľúbených plackách. Hotové ich máte do polhodinky a podávať ich môžete s bielym jogurtom či s kyslou smotanou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks (menšie) |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
|
|
1 zväzok |
|
2 strúčiky |
|
50 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Menšie mladé cukety umyjeme a osušíme, nastrúhame na väčších očkách.
-
2
K postrúhanej cukete pridáme dve celé vajíčka.
-
3
Pridáme mletú rascu a soľ podľa chuti.
-
4
Zväzok petržlenovej vňate umyjeme, osušíme a najemno nasekáme, premiešame s pretlačenými strúčikmi cesnaku a pridáme k nastrúhanej cukete.
-
5
Nakoniec prisypeme múku.
-
6
Dôkladne premiešame, ak je zmes riedka, pridáme ešte trochu múky. Ak je príliš hustá, môžeme pridať 1 PL kyslej smotany.
-
7
Na panvici rozohrejeme 1 PL oleja a malé cuketové placky vyprážame z každej strany dozlatista.
Tiež cuketové placky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu