Cuketové placky
Cuketové placky

Chrumkavé cuketové placky fotorecept

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 27. júna 2022
Chrumkavé cuketové placky (fotorecept)
Foto: Shutterstock

Mladá cuketa a čerstvá petržlenová vňať, to je kombinácia, ktorá skvele vynikne aj v obľúbených plackách. Hotové ich máte do polhodinky a podávať ich môžete s bielym jogurtom či s kyslou smotanou.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks (menšie)
2 ks
1 PL
1 zväzok
2 strúčiky
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Menšie mladé cukety umyjeme a osušíme, nastrúhame na väčších očkách.

    Chrumkavé cuketové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K postrúhanej cukete pridáme dve celé vajíčka.

    Chrumkavé cuketové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mletú rascu a soľ podľa chuti.

    Chrumkavé cuketové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zväzok petržlenovej vňate umyjeme, osušíme a najemno nasekáme, premiešame s pretlačenými strúčikmi cesnaku a pridáme k nastrúhanej cukete.

    Chrumkavé cuketové placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec prisypeme múku.

    Chrumkavé cuketové placky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dôkladne premiešame, ak je zmes riedka, pridáme ešte trochu múky. Ak je príliš hustá, môžeme pridať 1 PL kyslej smotany.

    Chrumkavé cuketové placky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na panvici rozohrejeme 1 PL oleja a malé cuketové placky vyprážame z každej strany dozlatista.

    Chrumkavé cuketové placky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha