Cviklový šalát s cícerom, tofu a bezlepkovými krutónmi
Foto: novalim
Nemáte čas variť, ale dali by ste si niečo chutné a výživné? Rýchly obed alebo ľahká večera - to je náš nový recept na Zobraziť celý popisNemáte čas variť, ale dali by ste si niečo chutné a výživné? Rýchly obed alebo ľahká večera - to je náš nový recept na cviklový
šalát s cícerom, tofu a bezlepkovými krutónmi. Veľa listovej zeleniny plnej vitamínov, cícer a cvikla, krutóny z nášho
bezlepkového ľanového chlebíka prevoňané tekvicovým olejom a sušeným oreganom vám dodajú tú správnu energiu na všetky
vaše aktivity.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 bal. (poľníček, rukola, baby špenát, ľadový šalát, atď.) |
|
2 ks (predvarená) |
|
1 ks malá (nemusí byť) |
|
1 bal. |
|
1 malá konzerva |
|
4 krajce |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Krajce chleba LINSI potrieme z oboch strán tekvicovým (alebo olivovým) olejom a jemne osolíme. Opečieme na panvici alebo dáme na 10 minút do rúry na 200 °C. Potom pokrájame na malé kocky. Tofu nakrájame na 1 cm široké obdĺžniky a na rozpálenom olivovom oleji opečieme z oboch strán do zlatista.
- 2
Medzitým do hlbokých tanierov poukladáme miešaný šalát. Predvarenú cviklu a uhorku nakrájame na menšie kúsky a pridáme k šalátu. Z konzervy cícera odoberieme do každej porcie 1-2 PL.
- 3
Na vrch poukladáme opečené tofu, jemne okoreníme, podľa chuti dosolíme a posypeme trochou sušeného oregano. Na koniec pokvapkáme olivovým alebo tekvicovým olejom a prisypeme bezlepkové krutóny.
Tiež cviklový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu