Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom
Nedeľný obed trošku v chutnejšom prevedení. Plnila som sušeným paradajkami a pred koncom pečenia som stehná...
Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou
Ja som použila lososa, ale môže sa použiť ryba aká vám chutí. Množstvo surovín je...
Opečený karfiol s panko strúhankou
Ak ste doteraz jedli karfiol iba vyprážaný a v trojobale, určite si pozrite tento recept, ...
Pečené husacie stehná s lokšami a červenou kapustou
Nedeľný obed dnes s husacinou. Podávala som s čerstvými lokšami a červenou kapustou.
Opečený halibut na masle s mrkvovým kuskusom
Dnes som pripravila chutný a jednoduchý obed z opečeného halibuta....
Čierna šošovica so zelerovými plackami
Recept na placky mám z anglického časopisu, iba som ho preložila...
Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou
Nedeľný obed z bravčovej krkovičky. Omáčku som pripravila z višňového lekváru s višňovým likérom.
Bezlepkové vafle
Do misy vložíme všetky ingrediencie: Cake mix, roztopené maslo, práškový a vanilínový cukor, vajíčka,...
Teľacie fašírky s cuketou
Cuketu nastrúhame, osolíme a necháme 15 minút postáť, aby pustila vodu. Po odstátí ju...
Zjednodušený nepravý beef Stroganoff
Máte chuť na toto klasické jedlo, ale nemáte veľa času? Tak tento recept je pre vás......
Pečené ančovičky (Hamsi tava)
Výborná, veľmi obľúbená turecká špecialita z maličkých rybičiek....
Bryndziarik
Výborná chuťovka z tradičných surovín. Dnes ju pre nás pripravili Ján Chalúpka a Jozef Mak.
Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...
Kačacie prsia s batatovo-mrkvovým pyré a pečenou cviklou
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo. Okrem toho tieto jesenné farby na tanieri mám veľmi rada....
Köfte (turecké fašírky)
Köfte je jedno z najobľúbenejších a najjednoduchších jedál tureckej kuchyne....
Bezlepkové lokše
Uvarené zemiaky nastrúhame alebo pretlačíme najemno. Pridáme soľ, vajce a časť z pripravenej Bakery mix....
Krkovička s hubami zapečená pod syrom
Ani som nemala v pláne to sem dávať, ale keďže huby rastú ako divé, možno niekoho inšpirujem, ak už nevie, čo s nimi....
Tousty s kuřecím masem
Na oleji opečeme naklepané, osolené a opepřené nakrájené maso. Plátky toustového chleba opečeme, potřeme...
Hliva kotúčová – kráľovské trúby s vajíčkami
Slovenské čerstvé tu nenájdem. Siahol som po „kúpenských umelých“ kráľovských trúbach (hliva kotúčová, Pleurotus eryngii)....
Pohankové lívance
Do mísy nalijeme podmáslí (cmar, pozn. red. ), přidáme sůl a postupně přidáváme ostatní...
Džatky
V tomto videu nám Andrej Syč, sous-chef v reštaurácii Slávia v Košiciach, spolu s...
Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk
Nedeľný obed s kačacinou a plnenou kožou z kačacieho krku. Na plnku som použila parenicu.