Kačacia pečeň na cibuľke s paradajkovou šťavou fotorecept
Foto: izabella929
Veľmi rýchle jednoduché jedlo z kačacích pečienok. Recept od skvelého kuchára trošku upravený.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačacie pečienky som umyla, osušila a nechala som ich v celosti.
-
2
Na panvici som nechala roztopiť a rozohriať masť. Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď sa všetko upieklo do zlatova, pridala som soľ, korenie, rascu a spolu osmahla a ihneď som pridala pečienky. Len som ich chvíľu nechala opiecť.
-
3
Pridala som paradajkovú štavu, chvíľočku nechala spolu skamarátiť a posypala som ich majoránom a mletou červenou paprikou. Už iba krátku chvíľu nechám podusiť a hotovo.
-
4
Podávala som s ryžou a zeleninou. Prajem vám dobrú chuť.
Slovník slovenského jazyka povoľuje oba termíny: pečeň i pečienku. Nech sa páči:
slovniky.juls.savba.sk/?w=pe%C4%8Dienka&s=exact&c=D4f2...
to je jedno,hlavne ze boli z domaceho zdroja.
su to nevykrmene pecienky,bezne v tescu ich kupujem za par eur.
A pán @Kremnicky sa sem pridal len dnes, asi aby vysvetlil rozdiel medzi pečienkou a pečeňou? Ak by šlo o kus mäsa na pečenie, ešte sa dá povedať že pečienka, ( po upečení), ale aj malé kúsky hydinových sú pečienky, nie pečene.
Priznám sa, že som sa iba na starosť dal na varenie, ale myslím že som zachytil niečo o solení pečienok až úplne nakoniec. Posolené by mali stvrdnúť :)
Hydinové by stvrdnúť nemali...
keď dám pečienky do osoleného vývaru, tak sú tvrdšie než normálne, ale podľa mňa stále ok. inak pripravované radšej nesolím, verím poverám starých mám ;)