Baby cvikla s kuracími pečienkami
Pretrhali sme cviklu a keďže ešte čakáme na nové zemiaky z vlastnej úrody, aby sme ju s nimi mohli piecť, vymyslela som tento rýchly recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks (mladá, s vňaťou) |
|
3 strúčiky |
|
3 plátky (prerastená) |
|
5-6 ks (mladá) |
|
300 g |
|
70 g |
|
3-4 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na olivovom oleji vyškvaríme slaninku. Mala som ju viac mäsitú, tak ani nepustila veľa tuku. Pridáme na cca centimetrové kúsky nakrájanú cibuľu aj s vňaťou a cesnak nasekaný nadrobno. Pomaly opekáme do sklovita.
- 2
Očistenú cviklu nastrúhame/nakrájame na menšie kúsky, ja som ju nakrájala na mandolíne na julienne. Pridáme k opekanej cibuli a ďalej pomaly opekáme. Cvikla je mladá, tak do 7-8 minút zmäkne.
- 3
Kuracie pečienky som nakrájala na menšie kúsky a pridala do panvice k ostatným surovinám. Všetko opekáme len do momentu, kedy je pečienka hotová. Podliala som cca 1deci vody, ochutila čiernym mletým korením, soľou a na záver som pridala nastrúhané pecorino. Podávame s prílohou, ja som udusila hnedú ryžu, ale ani s chlebom by to nebolo zlé :-) Dobrú chuť!
Tiež kuracia pečeň:
Ďalšie recepty:
- 2
V surovinách je udaná pečeň kuracia, v recepte sa používajú kuracie vnútornosti. V názve je ponechaný výraz pečienka, pretože Slovník slovenského jazyka povoľuje oba výrazy - pečeň i pečienku. Zdroj:
slovniky.juls.savba.sk/?w=pe%C4%8De%C5%88&s=exact&c=Nb...
..a ja som ti autorke receptu rozumela..:-)