Baby cvikla s kuracími pečienkami

ivet74 - bez fotkyIvet74, 6. júna 2018 14:15
Ďalšie recepty »

Baby cvikla s kuracími pečienkami Foto: ivet74

Pretrhali sme cviklu a keďže ešte čakáme na nové zemiaky z vlastnej úrody, aby sme ju s nimi mohli piecť, vymyslela som tento rýchly recept.

4
porcie
15 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

3 ks (mladá, s vňaťou)
3 strúčiky
3 plátky (prerastená)
5-6 ks (mladá)
300 g
70 g
3-4 PL
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Na olivovom oleji vyškvaríme slaninku. Mala som ju viac mäsitú, tak ani nepustila veľa tuku. Pridáme na cca centimetrové kúsky nakrájanú cibuľu aj s vňaťou a cesnak nasekaný nadrobno. Pomaly opekáme do sklovita.

  2. 2

    Očistenú cviklu nastrúhame/nakrájame na menšie kúsky, ja som ju nakrájala na mandolíne na julienne. Pridáme k opekanej cibuli a ďalej pomaly opekáme. Cvikla je mladá, tak do 7-8 minút zmäkne.

  3. 3

    Kuracie pečienky som nakrájala na menšie kúsky a pridala do panvice k ostatným surovinám. Všetko opekáme len do momentu, kedy je pečienka hotová. Podliala som cca 1deci vody, ochutila čiernym mletým korením, soľou a na záver som pridala nastrúhané pecorino. Podávame s prílohou, ja som udusila hnedú ryžu, ale ani s chlebom by to nebolo zlé :-) Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist