Kuracia pečeň
Kuracia pečeň

Baby cvikla s kuracími pečienkami

ivet74 - bez fotkyivet74, 6. júna 2018
Baby cvikla s kuracími pečienkami
Foto: ivet74

Pretrhali sme cviklu a keďže ešte čakáme na nové zemiaky z vlastnej úrody, aby sme ju s nimi mohli piecť, vymyslela som tento rýchly Zobraziť celý popisPretrhali sme cviklu a keďže ešte čakáme na nové zemiaky z vlastnej úrody, aby sme ju s nimi mohli piecť, vymyslela som tento rýchly recept.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks (mladá, s vňaťou)
3 strúčiky
3 plátky (prerastená)
5-6 ks (mladá)
300 g
70 g
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji vyškvaríme slaninku. Mala som ju viac mäsitú, tak ani nepustila veľa tuku. Pridáme na cca centimetrové kúsky nakrájanú cibuľu aj s vňaťou a cesnak nasekaný nadrobno. Pomaly opekáme do sklovita.

  2. 2

    Očistenú cviklu nastrúhame/nakrájame na menšie kúsky, ja som ju nakrájala na mandolíne na julienne. Pridáme k opekanej cibuli a ďalej pomaly opekáme. Cvikla je mladá, tak do 7-8 minút zmäkne.

  3. 3

    Kuracie pečienky som nakrájala na menšie kúsky a pridala do panvice k ostatným surovinám. Všetko opekáme len do momentu, kedy je pečienka hotová. Podliala som cca 1deci vody, ochutila čiernym mletým korením, soľou a na záver som pridala nastrúhané pecorino. Podávame s prílohou, ja som udusila hnedú ryžu, ale ani s chlebom by to nebolo zlé :-) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

kremnicky
Kuracie "pečienky"?
Pečienka je pečené mäso, pečeň je orgán (z anatomického hľadiska). Takže čo mal autor namysli?
jofolit
@Kremnicky (8.6.2018 10:14)

Predstav si, pečienky hovoria aj mladým dievčatám. Neni raz do koho zavŕtať? Čo keby si rozmýšľal ako sem pridať recept a nie za každú cenu vŕtať. Ja som autorke tiež rozumela. (VETA VYMAZANÁ REDAKCIOU) Dobrý recept stojí za vyskúšanie.
ivet74
@Radost Ďakujem aj Vám
@Capko Vašemu pecenemu kuriatku s cviklou sa to asi nevyrovná :-), to nám chutilo náramne. Takto mi to (už ani neviem ako to nazvať, celý život to bola pečienka) zjedli aj deti, cviklu milujeme všetci a na pečienku som zas mala chuť ja ;-)
renado
potešila ma kombinácia, ktorú používam, keď delím stravu, zvlášť si udusím cviklu na cibuľke a okorením sojovou omáčkou a rascou , a zvlášť udusím na cibuľke kuraciu pečienku. Výborné , skúste
drajan
výborné! robila som dnes! dakujem za inšpiráciu!