Hovädzie stehno à la roštenka fotorecept
Foto: Majkok
Hovädzie mäsko na slávnostné príležitosti.
5
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso si nakrájame na asi 8 mm hrubé plátky, ktoré zľahka naklepeme.
-
2
Osolíme a okoreníme z oboch strán.
-
3
Plátky mäsa obalíme v múke.
-
4
Jednú veľkú cibuľu si nakrájame na hrubšie plátky.
-
5
Mäso na masti sprudka osmažíme. Vyberieme na tanier.
-
6
Keď máme mäso opečené, tak si ešte spražíme cibuľku do zlatova.
-
7
K cibuľke pridáme mäso, podlejeme a dusíme do mäkka.
-
8
Keď mäso zmäkne, dosolíme a pridáme jednu polievkovú lyžicu horčice.
-
9
Zatiaľ si pripravíme ryžu a usmažíme krokety.
-
10
Naservírujeme na tanier s volským okom a je hotovo.
Diskusia k receptu