Hovädzie stehno à la roštenka fotorecept

Foto: Majkok
Hovädzie mäsko na slávnostné príležitosti.
5
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Hovädzie mäso si nakrájame na asi 8 mm hrubé plátky, ktoré zľahka naklepeme.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Osolíme a okoreníme z oboch strán.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Plátky mäsa obalíme v múke.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Jednú veľkú cibuľu si nakrájame na hrubšie plátky.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Mäso na masti sprudka osmažíme. Vyberieme na tanier.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Keď máme mäso opečené, tak si ešte spražíme cibuľku do zlatova.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
K cibuľke pridáme mäso, podlejeme a dusíme do mäkka.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Keď mäso zmäkne, dosolíme a pridáme jednu polievkovú lyžicu horčice.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Zatiaľ si pripravíme ryžu a usmažíme krokety.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Naservírujeme na tanier s volským okom a je hotovo.
                                                     
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu