Dusené hovädzie stehno
Dusené hovädzie stehno

Hovädzie stehno à la roštenka fotorecept

majkok - fotkamajkok, 28. apríla 2018
Hovädzie stehno à la roštenka (fotorecept)
Foto: Majkok

Hovädzie mäsko na slávnostné príležitosti.

5
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 ks veľká
150 g
podľa potreby
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso si nakrájame na asi 8 mm hrubé plátky, ktoré zľahka naklepeme.

    Hovädzie stehno à la roštenka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme a okoreníme z oboch strán.

    Hovädzie stehno à la roštenka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plátky mäsa obalíme v múke.

    Hovädzie stehno à la roštenka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jednú veľkú cibuľu si nakrájame na hrubšie plátky.

    Hovädzie stehno à la roštenka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso na masti sprudka osmažíme. Vyberieme na tanier.

    Hovädzie stehno à la roštenka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď máme mäso opečené, tak si ešte spražíme cibuľku do zlatova.

    Hovädzie stehno à la roštenka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K cibuľke pridáme mäso, podlejeme a dusíme do mäkka.

    Hovädzie stehno à la roštenka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď mäso zmäkne, dosolíme a pridáme jednu polievkovú lyžicu horčice.

    Hovädzie stehno à la roštenka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zatiaľ si pripravíme ryžu a usmažíme krokety.

    Hovädzie stehno à la roštenka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Naservírujeme na tanier s volským okom a je hotovo.

    Hovädzie stehno à la roštenka (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Tlakový hrniec

Diskusia k receptu

haji
Krásné maso, pro mě jako dělané.
evanaaa
Mäso krásne, a podľa úsmevu šéfkuchára to iste dobre dopadlo, vidieť, že mu chutí, už len zjesť a písať básne :-)