Dusené

  • Králičie stehná na čierno (fotorecept)

    Králičie stehná na čierno (fotorecept)

    Tento recept som robil ako prvotinu. Našiel som ho na nete, trochu som ho upravil podľa seba. Veľmi nám to chutilo.

  • Bolonské placky

    Bolonské placky

    Po príprave bolonskej zmesi na špagety sme sa rozhodli pripraviť plnené placky... je to výborná kombinácia, nedá sa tým nič pokaziť :)

  • Kavurma (fotorecept)

    Kavurma (fotorecept)

    Výborné a veľmi obľúbené jedlo :-)

  • Červená ryža

    Červená ryža

    Tento recept som este nestihol uvarit len som ho jedol v mojej oblubenej emiratskej restike. Opytal som sa na recept na tuto farebnu cervenu ryzu. Je to perzska paradajkova ryza.

  • Zázvorovo-rebarborové čatní

    Zázvorovo-rebarborové čatní

    Sezóna rebarbory práve začína. Rebarobora je úžasná na koláče, kompóty, výborne sa však hodí na pikantné čatní so zázvorom. Raz som ho skúsil na jednej oslave, pani domáca mi recept doteraz neprezradila, tak...

  • Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept)

    Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami (fotorecept)

    Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny, červenej cibule, sterilizovaných šampiňónov a hlivy ustricovej. Pri servírovaní som túto, pre nás vyslovenú pochúťku, korunoval strúhaným...

  • Ragú z králika na červenom víne (fotorecept)

    Ragú z králika na červenom víne (fotorecept)

    Najskôr umyjeme a očistíme králika, rozdelíme ho na porcie, prípadne vykostíme. Do hrnca vlejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, opražíme, pridáme na drobné kocky nakrájanú mrkvu a petržlen, ktorý sme vopred...

  • Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom

    Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom

    Najskôr očistíme a umyjeme hovädzie líčka, zbavíme ich blán, opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu s novým korením, bobkovým listom a celým čiernym korením. Pridáme líčka, opečieme z každej strany, podlejeme vlažnou vodou, pridáme soľ a dusíme do...

  • Voňavý králik na olivách

    Voňavý králik na olivách

    Skúšala som nový recept na ušiaka :) kombinácia podľa časopisu Apetit s úpravou a lá Stanči :D Dopadlo to skutočne výborne a môžem vrelo odporúčať... ešte mať tak domáceho králička a bolo by to dokonalé...

  • Kurací steak s hráškovým pyré

    Kurací steak s hráškovým pyré

    Výborný jednoduchý receptík na skvelý obed.

  • Mladé cukety dusené s ančovičkami a kaparami (fotorecept)

    Mladé cukety dusené s ančovičkami a kaparami (fotorecept)

    Variabilné jedlo s jemnou štruktúrou a úžasnou chuťou. Jednoduchá a rýchla príprava, naviac po jeho konzumácii nemáte výčitky svedomia, že ste zradili svoje predsavzatie, že do leta Vám bikini padnú „tip-top“ ! Vhodné ako prosté...

  • Bulgur - rizoto

    Bulgur - rizoto

    Potrebovala som uvariť niečo rýchle a tak vzniklo toto rizoto.

  • Rizoto s morčacím mäsom a cuketou

    Rizoto s morčacím mäsom a cuketou

    Farebné rizoto s paprikou, cuketou a morčacím mäsom je tým pravým osviežením nielen v lete.

  • Recept bez obrázku

    Špekáčiky na pive

    Na panvicu dáme masť a cibuľu nakrájanú na pásiky, pražíme chvíľku.

  • Bravčové kotlety so zeleninou

    Bravčové kotlety so zeleninou

    Bravčové kotlety s mrkvou, zelerom v kombinácii s olivovým olejom, to je tá pravá cesta k vyváženej strave.

  • Opečené kuracie stehná na cesnaku a olivách (fotorecept)

    Opečené kuracie stehná na cesnaku a olivách (fotorecept)

    Keď sme opúšťali Des Moines, tak v Iowe mrzlo a snežilo. Sviatok všetkých Alexandrov a Šaňov, 27. február, nás však po trojdňovom 2 570 km dlhom putovaní na juhozápad, privítal v Arizonskej Peorii...

  • Rizoto trochu inak

    Rizoto trochu inak

    Pri jednej návšteve mi ponúkli takéto rizoto, bolo fajnové šťavnaté a tak som sa opýtal ako sa to robí a tu je recept.

  • Bravčová panenka s tmavými ringlotami (fotorecept)

    Bravčová panenka s tmavými ringlotami (fotorecept)

    Históra kucháskeho umenia nás už z dávej minulosti dostatočne informuje, že muži sa za šporákom nestratia. Rád a hrdo sa hlásim k tým, ktorí sa zručnosťou v zástere, dokážu postarať ako o svoj žalúdok, ...

  • Segedínsky guláš (fotorecept)

    Segedínsky guláš (fotorecept)

    Segedín má na našom stole vždy svoje miesto. Každý má svoje vychytávky na toto jedlo, ale rada sa podelím aj so svojou verziou.

  • Soľanka

    Soľanka

    V hrnci opražíme na bravčovej masti posekanú cibuľu, pridáme pokrájané hovädzie a bravčové mäso. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku, podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme do polomäkka.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist