Ryžový šalát s tofu dressingom
Najprv pripravíme dressing tak, že všetky suroviny spolu rozmixujeme s malým množstvom vody.
Čínsky zeleninový vok
Uvaríme ryžu (dobré je pridať trocha rímskej rasce). Pripravíme zeleninovú zmes z 1/3 papriky, 1/3...
Tuniakový šalát s fetou
Čínsku kapustu, paradajky a papriku nakrájame na menšie kúsky, pridáme soľ, olivový olej a...
Zapekané rajčiny s cesnakom
Umyté rajčiny rozkrojíme na plocho. Plochy osolíme, okoreníme a naukladáme na ne najemno nakrájaný cesnak....
Špenátové kolienka
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrazený špenát, podlejeme malým...
Baklažán zapečený so syrom a šunkou
Baklažán umyjeme, rozpolíme a vydlabeme dužinu s jadrami. Zmiešame nastrúhaný syr, na kocky nakrájanú...
Výborné penne s mladou cukinou
Mladé cukiny nakrájame aj so šupkou na kolieska, osolíme, okoreníme mletým korením a necháme trocha...
Pečené bravčové mäso
Veľmi chutné jedlo, ktorého inšpiráciu sme našli v susednej Českej republike.
Vajcia v radostnej omáčke
Čo môže byť pre horúce, obnažené vajce na tvrdo radostnejšie, ako ochladiť sa v príjemnej...
Pečené predvarené zemiaky
Skúste upiecť zemiaky aj týmto spôsobom. Určite si pochutíte.
Hruškový koláč
Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v...
Jednoduchý vyprážaný baklažán
Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska, ktoré osolíme a obalíme v hladkej múke.
Zapečená brokolica so šampiňónmi
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na ružičky. Tie necháme spariť na parou, kým trochu nezmäknú a...
Chlebová pizza
Rýchle, jednoduché, chutné! Dá sa to opísať len týmito 3 slovami. Keďže ja si...
Zapekaná sladkokyslá cuketa s karotkou a mätou
Cukety i mrkvy nakrájame na úzke plátky. Mrkvu premiešame s polovicou olivového oleja a vložíme do...
Zapečená špargľa so šunkou a syrom
Špargľu umyjeme, očistíme a odkrojíme konce. Dáme ju variť do mierne osolenej vody, až...
Zapečené papriky plnené ryžou
Najprv si zohrejeme rúru na 180 stupňov Celzia. Potom papriky zbavíme jadier, pozdĺžne ich rozrežeme...
Orechový encián s brusnicami
Syr prekrojíme a vtlačíme doň nadrobno nasekané orechy (na 1 syr 2–3 orechy). Obe polovice syra...
Plnené šampiňóny
Jedlo som vymyslel, keď som ja, milovník mäsa, mal nachovať vegetariánov.
Špargľová dobrota
Špargľu očistíme a niekoľko minút povaríme v zeleninovom vývare s maslom. Potom ju opatrne vyberieme a...
Cuketová sekaná
K nahrubo nasekanej cukete pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva. Cibuľu nakrájame najemno, nastrúhame syr,...
Talianska dusená brokolica
Umytú brokolicu rozoberieme na drobné ružičky, stonky olúpeme a nakrájame na plátky. Cesnak rozotrieme so...
Zelenina v bešamele s vajcami
Zeleninu nakrájame na drobné kúsky, zalejeme ju trochou vriacej vody a dusíme domäkka. Z masla...
Brokolica so strúhankou a maslom
Brokolicu rozoberieme na ružičky a vložíme do vriacej osolenej vody. Sparíme ju narýchlo a vodu scedíme....
Karfiol s kečupom a cesnakom
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, vmiešame ružičky...
Karfiol na smotane
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme papriku, prilejeme trochu vody, pridáme karfiol rozobratý na ružičky,...
Dusená cuketa na cesnaku
Na panvici rozpálime trochu olivového oleja, pridáme na tenko nakrájanú cuketu a podusíme ju pár minút,...
Zapekaný nákyp zo zemiakov a brokolice
Uvarené zemiaky očistíme a nakrájame. Brokolicu rozdelíme na jednotlivé ružičky a povaríme ich v osolenej vode....
Polievka, do ktorej sa zbláznil mimozemšťan
Pamätáte sa na francúzsku komédiu z roku 1981, keď Ufón Jacques Villeret sa tak zamiloval do...
Mexické fazule podľa Wiliama Saroyana
Maturitná otázka svetoznámy spisovateľ W. Saroyan ponúkol vo svojej knihe "Tati, tebe preskočilo" recept na...
Domáca becherovičkovičkovica
Ani jeden Becher neprezradí recept na povestný likér. Ani keby ste im varechou. sk po holej...