Hrbaté mäso

matus113 - fotkamatus113, 22. februára 2010
Hrbaté mäso
Foto: matus113

Síce hrbaté,ale chutné

4
porcie
120 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
200 g
1 ks
3 ks
100 g
1-2 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Na prípravu potrebujeme asi 1 kg karé, ktoré nakrájame na rezníky. Mäso vyklepeme cez mikrotenové vrecko, aby neprskalo. Vyklepané mäso z obidvoch strán osolíme a okoreníme čiernym korením.

  2. 2

    Dubáky si zalejeme horúcou vodou. Uvaríme si vývar zo zeleninového bujónu. Asi 3 rožky si nakrájame na kolieska, ktoré dáme do misy. Zalejeme pripraveným vývarom, ale nie celým. Pridáme namočené dubáky a 100 g nakrájanej šunky. Všetko spolu zmiešame. Okoreníme čiernym korením alebo vegetou.

  3. 3

    Na oleji osmažíme na hrubo nakrájanú 1-2 cibule. Do zlatista osmaženú cibuľku aj s výpekom dáme do misy.

  4. 4

    Mäso sprudka osmažíme na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Osmažené mäso poukladáme do misy na cibuľku. Zmes z rožkov pridáme na mäso a posypeme postrúhaným syrom. Dáme piecť do vyhriatej trúby na 180 stupňov. Mäso sa pečie približne hodinu. Môžeme podávať s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

Vymazať
gababu1
Ja na miesto susenych davam cerstve,alebo mrazene huby....a uz som skusila k tomu vsetkemu pridat kukuricu...je to velmi syte a chutne jedlo.....u nas velmi oblubene,,,,
Vymazať
valeri
vzyerá to dobre a sýto, cez výkend budem mať dom plný hladošov, určite to vyskúšam. A čo keby som namiesto dubákov - lebo nemám - dala šampiňóny? A tá kukurička sa mi tiež pozdáva.
Vymazať
cinkla
Vyzera to ozaj dobre, aj ja to vyskusam, nadherne susene dubaky mi zostali este z Vianoc - mohla by to byt pochutka
Vymazať
bozulka
Vyzerá to výborne a určite chutí ešte lepšie,hríby môžu byť určite rôzne len pri mrazených pozor na tekutinu lebo mrazené hríby púšťajú viacej vody.Mne by asi chutili viacej suchohríby/sú aromatickejšie/ aspoň pre mňa.K tomu opečené zemiaky s vňaťkou a kopec šalátu. Uf..
Vymazať
sovka62
Je to veľmi dobrý recept, varievam ho, keď mám nakŕmiť veľa ľudí a nechcem stáť pri sporáku, kým sa oni bavia. Len to trošku inak pečiem. Opečenú cibuľku dám do plnky a používam veľký plech, kam ukladám každý kúsok mäsa zvlášť. Potom priamo na plátku vyrobím hrb z plnky a posypem syrom. Nakoniec ešte podlejem smotanou. Takto som ten recept dostala od sestry.
Vymazať
honestka
Aj ja robievam ako sovka a pouzivam aj kuracie aj morcacie maso, pouzijem viac koreni.
Alebo takto isto robievam kuracie nohy, ktore su este so stehnom a plnku dam pod kozu a potom zapeciem, ale bez syra.
Vymazať
adamochutnavac
Vyzerá to lákavo skúsim uvariť cez víkend,ako toto je super je tam aj video,veľa receptov čo som tu videl nemalo videá,ale vyzerá to dobre. :)
Vymazať
zornicka5
No recept som vyskúšala, ale mám pocit, že do tej plnky predsa len chýbajú vajíčka. Napriek tomu, že som vrch posypala dostatkom strúhaného syra, tá plnka bola veľmi rožková, taká akoby nedokončená (myslím, že to bolo tým, že sa do nej nedávajú vajíčka). Ale synovi to na rozdiel odo mňa chutilo viac. Z
Vymazať
tinca
Nám hrbaté rezne robia v jedálni v práci, hoci podotýkam,že je to výborná kuchyňa, majiteľka vymýšľa receptíky od výmyslu sveta a ak sa nejaký zopakuje, tak asi tak 2 x za rok. Vypýtala som si od kucháriek receptík a je presne detto ako ho robí Sovka. Robím ho často, tiež na plechu je ohromný. Samozrejme je lepší z čerstvých húb, ale keď nie sú aj tak, ako je hore uvedené. ja dávam aj jedno vajíčko tak na 3-4 porcie.
Vymazať
afataga
ja robievam podobne a do plnky davam aj vnatku, susene huby namocim den vopred do studenej vody, su ako cerstve
Vymazať
concord
Stojí za vyskúšanie. Ale určite by som nekombinoval hríby s kukuricou. To sa bije.
Vymazať
hubata
Ani mne tam nepasuje kukurica, dala by som tam tiež vajíčka, ale je to vec chuti. Inak takúto rožkovo-hríbovo-vajíčkovú fašírku pečiem aj samotnú na plechu a ľúbime to. Veď ale s mäsom je to pravdaže lepšie !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia