
Foto: matus113
Síce hrbaté,ale chutné
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
|
|
|
|
200 g |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
100 g |
|
|
|
1-2 ks |
|
|
|
200 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na prípravu potrebujeme asi 1 kg karé, ktoré nakrájame na rezníky. Mäso vyklepeme cez mikrotenové vrecko, aby neprskalo. Vyklepané mäso z obidvoch strán osolíme a okoreníme čiernym korením.
- 2
Dubáky si zalejeme horúcou vodou. Uvaríme si vývar zo zeleninového bujónu. Asi 3 rožky si nakrájame na kolieska, ktoré dáme do misy. Zalejeme pripraveným vývarom, ale nie celým. Pridáme namočené dubáky a 100 g nakrájanej šunky. Všetko spolu zmiešame. Okoreníme čiernym korením alebo vegetou.
- 3
Na oleji osmažíme na hrubo nakrájanú 1-2 cibule. Do zlatista osmaženú cibuľku aj s výpekom dáme do misy.
- 4
Mäso sprudka osmažíme na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Osmažené mäso poukladáme do misy na cibuľku. Zmes z rožkov pridáme na mäso a posypeme postrúhaným syrom. Dáme piecť do vyhriatej trúby na 180 stupňov. Mäso sa pečie približne hodinu. Môžeme podávať s varenými zemiakmi.
Ďalšie recepty:
- 2
Alebo takto isto robievam kuracie nohy, ktore su este so stehnom a plnku dam pod kozu a potom zapeciem, ale bez syra.