Pudingoš

arnoud - bez fotkyarnoud, 23. februára 2010
6
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

900 g
100 g
1/4 KL
2 ks
1 ks
5 PL
400 ml
3 ks
2 ks
500 ml
4 PL
300 g
1  ks




Postup

  1. 1

    Rozmiešame 400 ml vlažného mlieka s kakaom a pudingovými práškami. Spolu s cukrom uvaríme hustý puding, do ktorého hneď vmiešame palmarín. Necháme vychladiť.

  2. 2

    Do mysi dáme všetky suroviny okrem snehu z bielkov /kvasnice namrvými - nemusíme robiť kvások/, vymiesime, pridáme sneh a dokončíme miesenie.

  3. 3

    Na pracovnej doske rozdelíme na 6 dielov, každú časť rozvaľkáme, natrieme čoko-krémom a zavinieme. Pod dva záviny prepletieme a ukladáme na vymastený plech. Potrieme roztopeným maslom a vložíme do rúry a upečieme.

Diskusia k receptu

pivonka
Vďaka za recept. Môj zať oddávna spomína s láskou na svoju babku, ktorá mu v detstve piekla niečo podobné. Dlho som márne pátrala kade-tade po recepte, až som náhodou objavila tento. Pri najbližšej príležitosti mu ho upečiem. To bude prekvapko.
kabelka
neviem sa dozvediet kolko bielkov tam ide.asi to nespravne citam,lebo vsetko je tam posunute a musi sa to lustit,co je dost neprakticke.dakujem.
pivonka
Kabelka, bielky sú tam 3, je to v rozpise. Len si neviem dobre predstaviť, ako do vypracovaného kysnutého cesta primiešam sneh, ten sa má vpracovať jemne. Netreba dať do cesta žĺtky? Možno vypadli omylom.
meryen
Postup je zle napísaný, puding sa má uvariť z 500 ml mlieka. Tých 400 ml ide do cesta. Sneh z bielkov sa pridáva do surovín hneď na začiatku, nie až keď je cesto vymiesené. Žĺtky sa do cesta nedávajú. A nakoniec, 300 g cukru do pudingového krému je podľa mňa veľa, celkom stačí 250 g.
meryen
A ešte som zabudla, 2 kusy kvasníc je tiež veľa, v ceste bude veľmi cítiť droždie, na uvedené množstvo múky stačí 1 kocka, čiže 42 g droždia. Prášok do pečiva by som tiež nedávala celý, keď ho je v ceste veľa, tiež ho je cítiť, ja dávam na 500 g múky len 1 káv. lyžičku prášku do pečiva, sem by som dala 2 káv. lyžičky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia