Foto: klarisa
Keď sa chcem pohrať s fantáziou, rozhodnem sa upiecť mafiny. Dajú sa upiecť hádam na tisíc spôsobov... No ja mám aj tak najradšej moje Zobraziť celý popisKeď sa chcem pohrať s fantáziou, rozhodnem sa upiecť mafiny. Dajú sa upiecť hádam na tisíc spôsobov... No ja mám aj tak najradšej moje klasické "mafinové trio" - pomarančovo-kokosové, čokoládovo-banánové a jablkovo-orechové:)
Postup
-
1
Pripravíme si všeobecné mafinové cesto z vyššie uvedených surovín, ktoré potom rozdelíme na tri časti a do každej časti zapracujeme iné dobroty, ktoré uvediem nižšie. Takto si môžeme naraz upiecť tri rôzne druhy mafinov.
- 2
Všeobecné cesto: Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Postupne pridáme olej, jogurt, smotanu a dôkladne premiešame. Nakoniec prisypeme sypkú zmes múky, prášku do pečiva a sódy bikarbóny. Spracujeme a cesto rozdelíme do troch misiek na tri rovnomerné časti.
- 3
Do 1. časti pridáme 1 dcl pomarančovej šťavy aj s troškou dužiny a 6 PL strúhaného kokosu.
- 4
Do 2. časti pridáme 1 roztlačený banán, 3 ČL kakaa a nahrubo nastrúhanú horkú čokoládu z 1/2 tabuľky.
- 5
Do 3. časti pridáme 2 nahrubo postrúhané jablká aj s ich šťavou, 50 g mletých orechov, 1 ČL mletej škorice a 2 PL medu. Naposledy som k tomu pridala aj misku ovsených vločiek namočených v troške mlieka a mafiny mali potom ešte krajšiu štruktúru aj chuť.
- 6
Všetky tri zmesi majú stredne hustú konzistenciu (cesto netečie). Naplníme ňou košíčky do 3/4 a dáme piecť do rúry na cca 20-25 minút pri teplote 160-180 stupňov. Mafiny pečieme v mafinovom plechu po 12 kusov. Toto množstvo surovín vyjde asi na 3-4 pečenia, čiže okolo 40-45 mafinov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu