Bravčové líčka s hríbmi
Fašiangy sú sviatkami skvelej zábavy, ku ktorej patrí dobré jedlo a nápoje. Nie je nič lepšie, ako keď sa tieto...
Bravčová studená tlačenica
Kyslá kapusta na všetky spôsoby a huspenina, kočonina, studenô, …, studenina, či...
Brašovská kapusta
Niečo pre milovníkov bravčoviny, kapusty, kôpru a smotany. Jednoduchá príprava ale vynikajúca chuť.
Fánky tvarohové
Na fašiangy sa u nás vysmážali šišky. Slovo fánky som počula prvý krát od manželovej mamky...
Zimná nátierka
Túto nátierku robím prevažne zime. Vonku mráz človeku zima a tato nátierka dodá energie na zimnú...
Fazuľa na husto s cesnakovým posúchom
Fazuľu môžeme na akýkoľvek spôsob. Tento prívarok je v našej rodine veľmi obľúbený. Zvyčajne si...
Smotanová torta
Túto tortu mám najradšie, ale nie len ja, ale moja celá rodina... lebo nemusíme...
Tvarohový a makový koláč
Tento koláč je jednoduchší od jednoduchého. Spraví si ho hociktorý laik.
Zimný jablkový koláč
Koláč som nazvala zimným preto, lebo som použila naše posledné jablká a spríjemnil nám dnešnú krásnu...
Podbitá pasuľa
V úvode upresním názov receptu. Podbitá pasuľa (fazuľa) po zemplínsky je konzistenciou niečo medzi fazuľovým prívarkom...
Zemiakové pirohy s hubami
Pirohy sú obľubené slovenské jedlo a my doma ich máme veľmi radi.
Koláč Reinling z Rakúska
Väčšinu času trávim v Rakúsku a raz som si listovala jeden časopis a našla som tam koláč,...
Fašiangové krepli (šišky) a malý bonus k tomu
K fašiangovému času neodmysliteľne patria tradičné dobré kysnuté šišky plnené lekvárom, u nás nazývané "krepľi"...
Krúpové mäsové gule v paradajkovej omáčke
V podstate niečo na spôsob plnenej papriky. Milujem jačmenné krúpy a jednoducho ich mám v plnke...
Pečené gaštany a tekvica
Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže...
Zimná pohánka
Pozerám že s pohánkou sa v poslednej dobe vrece roztrhlo, tak aj ja teda pridávam svoju...
Šunkové rolky s wasabi
Ked sa blizil Silvester, hladala som, ako sa robia sunkove rolky s chrenom. Myslela...
Hájas pogáča - sadlové pagáče
Obdobie od Troch kráľov je začiatkom fašiangov. To sa jedia mastné a chutné jedlá, ...
Zázvorovo-kurkumový odvar
Do hrnca dame hrncek vody, pridame kusok ocisteneho zazvoru, lyzicku mletej kurkumy a vodu dame...