Jablková torta
Jablková torta

Nepečená jablková torta s piškótami fotorecept

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 19. októbra 2023

Suroviny

1 kg očistené
1/2 bal.
1-2 PL
2 bal.
250 ml
1 bal.
 (na ozdobu)




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, nastrúhame nahrubo a dáme do hrnca. Pridáme škoricový a kryštálový cukor podľa chuti. Záleží aj od kyslosti jabĺk.

  2. 2

    Premiešame, podlejeme trochou vody (cca 100 ml) a necháme variť na miernom ohni. Varíme, až kým nebudú rozvarené na kašu.

  3. 3

    Keď už sú jablká hotové, Zlaté klasy rozmiešame v 250 ml vody a vlejem k jablkám. Varíme ako puding do zhustnutia.

  4. 4

    Pripravíme si okrúhlu formu (priemer 24 cm), na dno poukladáme piškóty a nanesieme vrstvu jabĺk.

    Nepečená jablková torta s piškótami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrstvy opakujeme ešte 2x. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou a tortu necháme v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc.

    Nepečená jablková torta s piškótami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia