Nepečená jablková torta s piškótami fotorecept
Foto: frommykitchendotcom
Zdroj: Môj instagram
Postup
-
1
Jablká ošúpeme, nastrúhame nahrubo a dáme do hrnca. Pridáme škoricový a kryštálový cukor podľa chuti. Záleží aj od kyslosti jabĺk.
- 2
Premiešame, podlejeme trochou vody (cca 100 ml) a necháme variť na miernom ohni. Varíme, až kým nebudú rozvarené na kašu.
- 3
Keď už sú jablká hotové, Zlaté klasy rozmiešame v 250 ml vody a vlejem k jablkám. Varíme ako puding do zhustnutia.
- 4
Pripravíme si okrúhlu formu (priemer 24 cm), na dno poukladáme piškóty a nanesieme vrstvu jabĺk.
- 5
Vrstvy opakujeme ešte 2x. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou a tortu necháme v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc.
Tiež jablková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu