Nepečená orechová roláda
Nepečená orechová roláda

Dobrá roláda fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 17. októbra 2023
Dobrá roláda (fotorecept)
Foto: tejaja

Túto nepečenú roládu s názvom "Dobrá roláda" si pamätám odmala. Robila ju moja babička, potom mamka a ako deti sme ju milovali. Neskôr Zobraziť celý popisTúto nepečenú roládu s názvom "Dobrá roláda" si pamätám odmala. Robila ju moja babička, potom mamka a ako deti sme ju milovali. Neskôr ako dospelí sme ju prebrali a pokračovali s jej prípravou vo svojich domácnostiach. A chutila aj kvôli svojej jednoduchej príprave.

1 ks
porcia
30 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
200 g mleté
200 g
1 ks
2 PL
Náplň:
100 g
100 g
1 PL

Online leták

Postup

  1. 1

    Všetky prísady na cesto dôkladne premiesime.

    Dobrá roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta vytvarujeme valec a jeho povrch aj dosku jemne posypeme práškovým cukrom.

    Dobrá roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom cesto vyvaľkáme na plát hrubý asi pol centimetra.

    Dobrá roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Suroviny na náplň vyšľaháme a rozotrieme na cesto.

    Dobrá roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zrolujeme do rolády. Dáme do chladničky postáť do druhého dňa.

    Dobrá roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a krájame na asi 1 cm hrubé rezy.

    Dobrá roláda (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu