Koláč z kyslej smotany fotorecept
Foto: tejaja
Jednoduchý, ale veľmi chutný koláč na bežné dni.
1 plech
porcia
porcia
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
300 g |
|
200 g |
|
1 plochá PL |
|
2 ČL |
|
100 ml |
|
500 ml pochúťková |
|
Tvarohová hmota: | |
250 g pevný |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
50 g |
|
1 ČL (Maizena) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Všetky prísady na cesto vyšľaháme do jednoliatej hmoty.
-
2
Na tvarohovú hmotu premiešame tvaroh s cukrom a žĺtkom.
-
3
Pridáme maslo a Maizenu a prešľaháme.
-
4
Polovicu cesta vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech.
-
5
Lyžičkou ukladáme na cesto kôpky tvarohovej náplne.
-
6
Zalejeme druhou polovicou cesta.
-
7
Pečieme v rúre na 180 °C dozlata.
-
8
Upečený koláč posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.
Ono by bolo vhodných viac vecí::))) Napríklad písať dobu prípravy, dobu pečenia aj dĺžku prípravy tam, kam to patrí. :)))
Ďakujem vám za komentár.
Pekný večer prajem.
ten koláčik vyzerá naozaj dobre a podľa mňa je aj rýchla príprava. Len ten rozmer plechu ... naozaj je dobré uviesť ho, už sa mi stalo, že som rýchlo dorábala cesto, pretože som použila väčší plech, ako bolo treba. Ostatné pripomienky nie sú podstatné
Nechápem, v čom je chyba. Mne (a nielen mne, ale každému, komu dám recept) sa vydarí. Prášok do pečiva do cesta neide, nahrádza ho lyžica sódy bicarbóny. Koláč je jemný a po prvom ochutnaní sa ma pýtali, čo v ňom je, že je iný ako zvyknú podobné koláče bývať. Vyšľahali ste dobre cesto? A dali sódy 1 lyžicu? Mohlo to byť aj nekvalitnou kyslou smotanou, bohužiaľ, sú v obchodoch aj také.
Pevným tvarohom sa myslí buď hrudkovitý, ten sa pri vymiešaní s ostatnými surovinami spojí na jednoliatu hmotu. Alebo tvaroh síce nie hrudkový, ale nie taký mäkký, že po vybalení z neho tečie syrovátka. Klasický tvaroh by bol najlepší, ale nie všade ho dostať. Neviem, kde bývate, ale u nás dostať maďarský tvaroh alebo keď ideme do Maďarska, tak si ho kúpim. A ten je výborný.
Pekný večer:)