Jablkový koláč s hrozienkami a škoricou fotorecept
Jablká sú veľmi vďačným ovocím na koláče. A ak ich príprava nie je náročná na čas, je to ešte vďačnejšie.
1 plech
porcia
porcia
60 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 100 g |
|
| 3 ks |
|
| 1 hrnček |
|
| 3 hrnčeky |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 1 bal. |
|
| 6 ks |
|
| 2 hrste (mleté) |
|
| 2 hrste |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vajcia, cukor a mäkké maslo vyšľaháme.
- 2
Pridáme múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a škoricu a dobre premiešame.
- 3
Pridáme nahrubo nastrúhané jablká, mleté orechy a hrozienka. Dobre premiešavame varechou, aby jablká pustili šťavu a cesto sa spojilo.
- 4
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme asi 45 minút na 180 °C.
- 5
Upečený koláč vyberieme z rúry a hneď posypeme práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu