Parmezánové risotto so sušenými paradajkami, steakom z tuniaka a špargľou na masle
Navarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023. Recept pre Vás zostavil Martin Krahulec, šéfkuchár Penziónu Zobraziť celý popisNavarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023. Recept pre Vás zostavil Martin Krahulec, šéfkuchár Penziónu u Vinára. Dobrú chuť, priatelia.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú šalotku, pridáme ryžu a krátko opečieme. Podlejeme vínom, vodou (prípadne zeleninovým vývarom), osolíme a varíme ryžu, aby nebola rozvarená, ale al dente (čo znamená po taliansky pod zub alebo na hryz). Pred koncom pridáme nakrájané sušené paradajky, premiešame a odstavíme z plameňa a postupne pridávame parmezán a maslo, čím získame krémovosť hotového rissotta. 
- 2
Steaky tuniaka opečieme na olivovom oleji, osolíme, pridáme nastrúhanú kôru z umytého citróna a vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C na 5 minút. 
- 3
Čerstvú zelenú špargľu nemusíme šúpať, zbavíme ju len tvrdšej časti (2-3 cm z konca), krátko povaríme v osolenej vode a následnej ju orestujeme na masle a môžeme servírovať. 
- 4
Do taniera naberieme parmezánové risotto so sušenými paradajkami, poukladáme špargľu, pridáme steak z tuniaka, hobliny parmezánu a môžeme podávať. Dobrú chuť Tiež risotto:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Opravili sme, ďakujeme za upozornenie. Prajeme pekný deň.