Parmezánové rissotto
Parmezánové rissotto

Parmezánové rissotto so sušenými paradajkami, steakom z tuniaka a špargľou na masle

movino - fotkamovino, 25. júna 2024. Komerčný recept.

Navarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023. Recept pre Vás zostavil šéfkuchár Martin Krahulec. Dobrú Zobraziť celý popisNavarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023. Recept pre Vás zostavil šéfkuchár Martin Krahulec. Dobrú chuť, priatelia.

4
porcie
25 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 ks
200 ml
100 ml
podľa chuti
150 g
250 g
4 steaky




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú šalotku, pridáme ryžu a krátko opečieme. Podlejeme vínom, vodou (prípadne zeleninovým vývarom), osolíme a varíme ryžu, aby nebola rozvarená, ale al dente (čo znamená po taliansky pod zub alebo na hryz). Pred koncom pridáme nakrájané sušené paradajky, premiešame a odstavíme z plameňa a postupne pridávame parmezán a maslo, čím získame krémovosť hotového rissotta.

  2. 2

    Steaky tuniaka opečieme na olivovom oleji, osolíme, pridáme nastrúhanú kôru z umytého citróna a vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C na 5 minút.

  3. 3

    Čerstvú zelenú špargľu nemusíme šúpať, zbavíme ju len tvrdšej časti (2-3 cm z konca), krátko povaríme v osolenej vode a následnej ju orestujeme na masle a môžeme servírovať.

  4. 4

    Do taniera naberieme parmezánové rissoto so sušenými paradajkami, poukladáme špargľu, pridáme steak z tuniaka, hobliny parmezánu a môžeme podávať. Dobrú chuť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia