Jablkovo-hruškový koláčik s mrveničkou
Voňavý koláč plný šťavnatých jabĺk a hrušiek, s chrumkavou mrveničkou navrchu. Ideálny k šálke čaju počas chladných dní.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia vo väčšej mise vyšľaháme spolu s cukrom do stratena. Keď už cukor vo vajíčkach necítime, pridáme vodu a olej. Následne už len ručne vmiešame múku.
- 2
Jablká a hrušky (5 hrušiek, 3 jablk) očistíme škrabkou (množstvo si môžete upraviť podľa chuti), a následne škrabku použijeme na vytvorenie tenkých plátkov.
- 3
Ovocie môžete podľa preferencií dochutiť cukrom, škoricou alebo vanilkou, každopádne mne bez akéhokoľvek dochucovania koláčik veľmi chutil.
- 4
Cesto vylejeme na plech a na vrch rovnomerne poukládame na plátky nakrájané jablká a hrušky.
- 5
Mrveničku pripavíme zmiešaním všetkých surovín na ňu potrebných dokopy. (Maslo je najlepšie studené priamo z chaldničky.) Hotovou mrveničkou posypeme koláč a dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180 °C po dobu 30 minút (priebežne ale sledujeme).
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu