Omáčka s kyslou smotanou
Túto omáčku mám rada od detstva a viažu sa mi k nej pekné spomienky.
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z masla a múky spravím svetlohnedú zápražku, ktorú zalejem studeným plnotučným mliekom a za stáleho miešania varím 20 minút na miernom ohni.
- 2
Po lyžiciach potom dávkujem kyslú smotanu izbovej teploty a riadne metličkou premiešam. Nevarím už. Množstvo smotany a nakoniec i soli dávam podľa vlastnej chuti.
- 3
Podávam s uvareným kuracím mäsom z polievky a čiastočne popučenými zemiakmi s pažítkou. Ja mám rada s vareným či upečeným rozšľahaným vajcom a čerstvým chlebom, pečivom.
Tiež omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu