Smotanová omáčka
Smotanová omáčka

Omáčka s kyslou smotanou

helena10 - bez fotkyhelena10, včera 20:28
Omáčka s kyslou smotanou
Foto: helena10

Túto omáčku mám rada od detstva a viažu sa mi k nej pekné spomienky.

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
2 PL
500-600 ml
200-300 g (16-18 %)



Postup

  1. 1

    Z masla a múky spravím svetlohnedú zápražku, ktorú zalejem studeným plnotučným mliekom a za stáleho miešania varím 20 minút na miernom ohni.

  2. 2

    Po lyžiciach potom dávkujem kyslú smotanu izbovej teploty a riadne metličkou premiešam. Nevarím už. Množstvo smotany a nakoniec i soli dávam podľa vlastnej chuti.

  3. 3

    Podávam s uvareným kuracím mäsom z polievky a čiastočne popučenými zemiakmi s pažítkou. Ja mám rada s vareným či upečeným rozšľahaným vajcom a čerstvým chlebom, pečivom.

Diskusia k receptu