Blížia sa Vianoce a ja stále rozmýšľam, čo budem piecť tento rok. Keďže som sa rozhodla darovať pár balíčkov rôznych koláčikov, upečiem aj Zobraziť celý popisBlížia sa Vianoce a ja stále rozmýšľam, čo budem piecť tento rok. Keďže som sa rozhodla darovať pár balíčkov rôznych koláčikov, upečiem aj tieto perníčky.
na 160 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 5 PL tekutý |
|
| 2 ks |
|
| 1 KL |
|
| 1/2 KL |
|
| 1 KL |
|
| Na potretie po pečení: | |
| 1 ks |
|
| Bielková poleva na ozdobovanie: | |
| 1 ks |
|
| 200 g |
|
| 1 KL |
|
| pár kvapiek |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny spolu vymiesime (ja to robím ručne) a cesto zabalíme do priesvitnej potravinárskej fólie. Nechám v chladničke 1 deň odpočívať.
- 2
Na druhý deň vyvaľkáme cesto na 5 mm hrúbku a vykrajujeme perníčky. Poukladáme na plech s papierom na pečenie. Ja som piekla 7 minút na 160 stupňov. Mám rúru s ventilátorom a dávala som dva plechy naraz. Viac ako 10 minút sa nesmú piecť, lebo budú suché a tvrdé. Horúce potrieme rozšľahaným vajíčkom, aby boli lesklé. Perníčky necháme odpočívať. Neozdobujeme ich hneď. Ja ich ozdobujem na druhý deň.
- 3
Bielková poleva: Všetky suroviny vymiešame. Šľahala som všetko spolu s ručným mixérom asi 4 minúty. Polevu dáme do vrecka, spravíme malú dierku a ozdobujeme.
- 4
Perníčky skladujem v kartónovej krabice v špajze.
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem ☺️
Ešteže si to napísala, ja som sa im dáko neprizrela a úplne mi to uniklo. Rozkošné sú:)
Samozrejme aj tie ostatné, ale tieto obzvlášť.
Ďakujem
Ďakujem
Ďakujem