Palacinkové batôžky so špenátom

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 7. júna 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Palacinkové batôžky so špenátom Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
90 min
príprava

Suroviny

Palacinky:
125 g
250 ml
20 g
2 ks
1/2 KL (mletý)
Plnka:
600 g (čerstvý listový)
5 ks
1 strúčik
70 g
Paradajky:
12 ks
1 PL
1 PL
Okrem toho:
 (tenké pásiky)
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené maslo a vypracujeme hladké cesto. Necháme 30 minút odpočinúť, potom pridáme vajcia a zamiešame. Panvicu zľahka vymastíme olejom a z pripraveného cesta upečieme palacinky.

  2. 2

    Plnka: Špenát umyjeme, oblanšírujeme vo vriacej vode a nadrobno nasekáme. Šalotku a cesnak očistíme, nasekáme nadrobno a na oleji krátko orestujeme. Pridáme creme fraiche a necháme krátko prevariť, pridáme soľ, korenie a nastrúhaný muškátový orech. Pridáme špenát a necháme prehriať.

  3. 3

    Do každej palacinky vložíme porciu špenátu, palacinku zložíme do tvaru batôžka a zviažeme s vopred oblanšírovanými pásokmi póru.

  4. 4

    Paradajky: Paradajky krátko oblanšírujeme vo vriacej vode, potom ich zbavíme šupky. Do panvice pridáme cukor, olej, skaramelizujeme, pridáme paradajky, sójovú omáčku, balzamikový ocot a soľ. Podávame k palacinkovým batôžkom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist