Foto: Shutterstock
V každom dobrom recepte sú údaje o tom, na akú teplotu treba rúru predhriať, aby sa jedlo podarilo. Správne predhriata rúra zabezpečí, aby sa pokrm alebo koláč prepiekol rovnomerne, mal správnu konzistenciu aj požadovanú chuť.
Väčšinou sa odporúča nechať rúru predhrievať aspoň 10 minút, ale dnešné moderné rúry už majú funkcie na rýchle predhrievanie a tiež signalizujú, keď je už nahriata na zvolenú teplotu.
Tieto jedlá môžu aj do studenej rúry
Bez predhrievania rúry môžete piecť napríklad nákypy, lazane či francúzske zemiaky... Ak si chcete len zohriať už hotové jedlo, tak ho pokojne môžete tiež vložiť do studenej rúry a až potom ju zapnúť. Samozrejme, zohrievanie jedla bude tak trvať o čosi dlhšie.Foto: Shutterstock
Najprv dobre vyhriať!
Keď pečiete koláče, predhrievanie rúry určite nevynechajte. Kysnuté, piškótové, lístkové či pľundrové cesto potrebuje mať v rúre už vhodnú teplotu, aby sa podarilo. Platí to aj pre pečenie chleba, pečiva, pizze ale aj mäsa či rýb, pretože mäso aj ryby tak stratia menej vody a nevysušia sa tak rýchlo.Foto: Shutterstock
Diskusia k článku