Trenčiansky kraj

  • Smažené bravčové koleno (fotorecept)

    Smažené bravčové koleno (fotorecept)

    Takéto koleno som prvý krát jedol v jednej hospode v malej vesničke v Českom Raji. Veľmi mi to zachutilo a od vtedy si to občas urobím. Keď už zhrešiť s jedlom, tak takýmto kolenom.

  • Zemiakové fašírky s kozím syrom a kyslou smotanou (fotorecept)

    Zemiakové fašírky s kozím syrom a kyslou smotanou (fotorecept)

    Na toto jedlo mám spomienky spojené s mojou babkou. Nosila nám to na rolu keď sa sadila kukurica a zemiaky. Vraj aby sme vládali jamky kopať. Vždy sa po nich len tak zaprášilo. No a...

  • Stehno z daniela na červeno (fotorecept)

    Stehno z daniela na červeno (fotorecept)

    Tento recept mám od jedného známeho, u ktorého som ho viac krát jedol. Napokon som sa ho rozhodol aj sam spraviť. Zohnal som kus stehna z daniela. Mlieko by malo byť kozie a bez...

  • Fašírka so zeleninou (fotorecept)

    Fašírka so zeleninou (fotorecept)

    Tuto fašírku som robil k špenátovo - brokolicovej polievke. Polovicu brokolice som dal do fašírky a polovicu do polievky. Je to planá (chudá) fašírka. Keby bolo podla mňa, tak by som do nej pridal ešte...

  • Veľkonočná roláda (fotorecept)

    Veľkonočná roláda (fotorecept)

    Zohnal som celé bravčové plece. Tak som si ho naporcioval. Okrem iného kožu aj s mastným kúskom mäsa som nechal na roládu. Tu celú kožu som naklepal, nasolil a okorenil (saturejka, rasca rímska, ...

  • Hovädzie ragú z Čachtíc (fotorecept)

    Hovädzie ragú z Čachtíc (fotorecept)

    Suroviny sú z Čachtíc, tak preto ten názov. Potreboval som vyskúšať nový liatinový kastról, tak som zvolil toto jedlo. Dusil som až do hustej šťavy a ani jedna cibuľa prilepená. Len na konci som...

  • Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept)

    Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept)

    Hoci jelenie mäso je dosť tuhé, touto úpravou je mäkké a nemusí sa dlho dusiť. Tajomstvo spočíva vo vyzretí mäsa. Divinu keď dávam do mraziaka nikdy neumývam a nechám ju v ňom aspoň mesiac. Divina...

  • Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept)

    Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept)

    Je to jednoduché a veľmi dobré a hlavne zdravšie, aspoň trochu.

  • Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept)

    Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept)

    Túto sladkosť mám najradšej na fašiangy. Nemôžem toho moc naraz robiť, lebo potom si dám do komory stoličku a pozerám ako chladnú. Napokon zistím, že už nemá čo chladnúť. Pozor na to.

  • Fašiangovníky (fotorecept)

    Fašiangovníky (fotorecept)

    Toto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte aj snežilo, že sa nedalo robiť. Tak sme posadali za veľký stôl a ujedali si toto s chlebom a kyslou...

  • Držky z pod Inovca (fotorecept)

    Držky z pod Inovca (fotorecept)

    Takto sa robia držky u nás. Dávam návod, ak by niekomu prišli na chuť, ako nám. Je to dosť pikantné a pre milovníkov držiek veľmi dobré jedlo. Preto odporúčam pripraviť pivo aj na hasenie...

  • Slovenský rezeň zo zeleru (fotorecept)

    Slovenský rezeň zo zeleru (fotorecept)

    Nie že by sme nemali na mäsový rezeň. Pri našom priemernom 950 eurovom plate, sme ho už taký prejedený, že treba aj niečo diétnejšie, no nie ?

  • Slaninová nátierka (fotorecept)

    Slaninová nátierka (fotorecept)

    Táto nátierka je dobrá na doplnenie energie počas chladných a daždivých dní.

  • Bezlepková torta pivový pohár (fotorecept)

    Bezlepková torta pivový pohár (fotorecept)

    Chcela som niečo špeciálne na manželove narodky tak som našla na nete pohár a vyskúšala ho urobiť je to trocha náročné ale oplatí sa. Nafotila som aj pár záberov ako na to. možno niekto vyskúša :-)

  • Guláš z tekvice hokkaido s hubami

    Guláš z tekvice hokkaido s hubami

    Z tekvice hokkaido je výborný guláš. Prakticky ho pripravujem ako klasický guláš, ale miesto mäsa dám tekvicu. Keďže som dostala huby, tak som využila aj tie.

  • Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept)

    Kurací stehenný rezeň - podľa baču (fotorecept)

    Toto je môj obľúbený kurací rezeň. Je z kuracieho stehna bez kostí a kože. A na ňom plnka z bryndze, nivy a zemiakov, ktorá je preštepená slaninou, cibuľou a cesnakom.

  • Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou (fotorecept)

    Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou (fotorecept)

    Tento recept mám od dobrého známeho, baču Ondreja. Žiaľ už nie je medzi nami, tak tento recept venujem jeho pamiatke. Bolo to jeho obľúbené jedlo, tak nech sa dostane aj iným do podvedomia a...

  • Tvarohovo-jablkový mrežovník (fotorecept)

    Tvarohovo-jablkový mrežovník (fotorecept)

    Na Vareche je veľa mrežovníkov, aj ja mám viac receptov. Tento na cesto je ešte po starkej, no a ostatné som dotvorila. Kedysi sa u nás piekol klasický len so slivkovým lekvárom a mal názov...

  • Nakladané uhorky v korenenom sladko-kyslom náleve

    Nakladané uhorky v korenenom sladko-kyslom náleve

    Zlákali ma pekné uhorky na trhu, tak som zavarila podľa môjho osvedčeného receptu.

  • Blesková štrúdľa (fotorecept)

    Blesková štrúdľa (fotorecept)

    Úžasný recept na lístkové cesto z môjho rodinného receptára. Štrúdľa sa po upečení vyrovná ručne ťahanej. Výhoda je že cesto vôbec nemusí odpočívať, hneď sa s ním pracuje. Cesto má široké použitie, viac tipov...

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist