Bezlepkové veterníky fotorecept
Foto: elisticka
Kto má rád veterníky, vyskúšajte si ich urobiť doma. Sú výborné...
porcií
príprava
na 200/175 °C
Suroviny
Cesto: | |
120 g (Cake mix) |
|
100 g |
|
100 ml |
|
1/2 KL |
|
4 ks |
|
Plnka žĺtková: | |
2 ks |
|
500 ml |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
6 PL |
|
Karamelová šľahačka: | |
300 ml |
|
50 g |
|
50 ml |
|
Karamelová poleva: | |
50 g |
|
50 ml |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Do kastrola dáme variť vodu, stíšime sporák a pridáme Plamarin, aby sa rozpustil.
-
2
Do rozpusteného vsypeme múku a miešame na miernom ohni asi 5 minút až sa cesto dobre odpáli.
-
3
Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom po 1 vajci prišľahávame vajcia až je cesto jemné ale husté.
-
4
Cesto preložíme do vrecka s ozdobnou špicou a na plech vystlaný papierom robíme kruhy podľa toho, aké veľké veterníky chceme. Začíname vždy od stredu a točíme dookola a ešte 1x na ten istý kruh a pokvapkáme vodou - asi 2 PL.
-
5
Dáme piecť na 200 °C teplovzdušne asi 10 minút, rúru nesmieme otvárať, stíšime na 175 °C a ešte pečieme 15 minút.
-
6
Upečené necháme mierne vychladnúť a rozkrojíme zúbkovaným nožom.
-
7
Žĺtková plnku: Dáme variť 400 ml mlieka a cukor a v 100 ml mlieka rozmiešame Zlatý klas a žĺtky. Keď zovrie mlieko, vlejeme zmes Zlatého klasu a uvaríme kašu. Necháme vychladnúť a vmixujeme maslo. Žlkovú plnku nastriekame ozdobnou špičkou na spodnú časť rozkrojeného veterníka.
-
8
Karamelová šľahačka: Urobíme si karamel z cukru a zalejeme vodou a necháme celkom rozpustiť. Prilejeme polovicu smotany, odstavíme a necháme vychladnúť, najlepšie do 2. dňa. Potom prilejeme ostatnú smotanu a vymixujeme. Karamelovú šľahačku nanesieme na žĺkovú plnku a zakryjeme vrchnou časťou veterníka poliatou karamelovou alebo čokoládovou polevou.
-
9
Karamelová poleva: Kryštálový cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou a necháme rozpustiť. Postupne pridávame práškový cukor a vymiešame.
-
10
A tu sú hotové... Dobrú chuť
Dakujem :)
Treba skusit podaria sa :)
Dakujem krasne :)
Dakujem :)
Vajíčka ste dali prepeličie?? 4 sú strašne veľa!!!!
Karamelový krém je úplne hnusný.
Fuj.
Ano ?? Tak ukazte svoj recept rada sa poucim :) a na jedlo sa nepise nikdy fuj....
Najprv sa treba pozrieť na seba, či ste niečo posr....nepokazili. Veď vidíte na fotkách, ako vyzerajú veterniky pred upečením a po. Karamelová šľahačka je klasika, takto sa robí. Asi ste mali veľké vajíčka, preto to riedke cesto. Cukor na karamel ste mohli viac skaramelizovať, až zhorkol. Aj majster tesár sa utne.
Vždy ma 'pobaví' že najviac kritiky je od ľudí bez receptov a bez fotiek..
Viete, človeku trvá kým niečo napečie a nafotí, skúste to😉
Určite by vás po toľkej snahe viac potešili milé slová!💌
Dakujem :)