Ríbezľový džem
Ríbezľový džem

Nevarený džem z čiernych ríbezlí

praezision - fotkapraezision, 17. júla 2021

Ak máte prebytok čiernych ríbezlí, určite vyskúšajte tento recept, rýchly, chutný.

10 malých pohárikov
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1  kg
1  kg
1,5  dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1 kg očistených čiernych ríbezlí (červené na tento džem nie sú vhodné) pomixovať.

  2. 2

    Zasypať 1 kg kryštálového cukru. Miešať pokiaľ sa cukor nerozpustí.

  3. 3

    Keď je cukor rozpustený, pridať 1,5 dl rumu, dobre premiešať.

  4. 4

    Dať do pohárov a zavrieť. Alkohol to zasterilizuje.

  5. 5

    Hotovo. Nesterilizovať !!!

Diskusia k receptu

motyka
Ešte som o takomto džeme nepočula, nejedla. A fakt sa nepokazí a vydrží aj jeden rok ? Napíšeš podrobností ? Ináč super - takmer bez práce.
levandula
Ja robim tak isto ale bez rumu, treba prisne dodrzat cistotu (dopredu vysterilizovat pohariky a viecka), no a samozrejme sa skladuje jedine v chladnicke, inac splesnivie. Preto ho nerobim vo velkych mnozstvach, je vyborny do bieleho jogurtu, plny vitaminov, az na ten cukor. S rumom som este nerobila a ani nepocula, nie je ho velmi citit? Uz sa to potom neda davat detom, ale mozno to zakonzervuje, neviem.
radost
robím roky rokúce..rum nedávam do hmoty ovocnej
čierne ríbezle pomelieme na mäsovom mlynčeku
pridám cukor
24 hodín stojí s občasným premiešaním
nádoba aj vareška plast
do malých pohárikov
skúsila som aj tak-že navrch lyžička rumu
aj bez..
vždy vydrží rok-ak ho veľa
bomba chuťová i vitamínová
sovka62
A čo sa stane so zrnkami, ktoré sú v ríbezliach? Rozomeľú sa, alebo ostanú v džeme?