Nevarený džem z čiernych ríbezlí
Foto: praezision
Ak máte prebytok čiernych ríbezlí, určite vyskúšajte tento recept, rýchly, chutný.
10 malých pohárikov
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
1 kg očistených čiernych ríbezlí (červené na tento džem nie sú vhodné) pomixovať.
- 2
Zasypať 1 kg kryštálového cukru. Miešať pokiaľ sa cukor nerozpustí.
- 3
Keď je cukor rozpustený, pridať 1,5 dl rumu, dobre premiešať.
- 4
Dať do pohárov a zavrieť. Alkohol to zasterilizuje.
- 5
Hotovo. Nesterilizovať !!!
Tiež džem:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
čierne ríbezle pomelieme na mäsovom mlynčeku
pridám cukor
24 hodín stojí s občasným premiešaním
nádoba aj vareška plast
do malých pohárikov
skúsila som aj tak-že navrch lyžička rumu
aj bez..
vždy vydrží rok-ak ho veľa
bomba chuťová i vitamínová
Ostanú v džeme. Mne osobne to v tomto prípade nevadí, lebo ja ho zužitkujem ako čaj: zalejem lyžicu tohto džemu horúcou vodou, zamiešam a pijem. Kto chce, "grunt" môže zjesť.
Nemusíte mať strach, určite sa nepokazí, alkohol ho dobre zasterelizuje, skôr mám obavu , že rok v žiadnej špajzi nevydrží dlho, lebo pre jeho vynikajúcu chuť ho zjete. 😂
Ja mixujem, žiadne zrnká tam nie sú.