Bezlepkový marhuľový koláč
Bezlepkový marhuľový koláč

Najlepšia bublanina fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 9. júna 2020
Najlepšia bublanina (fotorecept)
Foto: elisticka

Kedže je čas marhúľ, oprášila som starý rodinný recept a pre našich bezlepkáčov upiekla... Keď chcete klasiku, múku dajte polohrubú a pridajte 1 kypriaci prášok.

24
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g (Cake mix)
5 ks (veľkosť L)
230 g
100 ml
100 ml (alebo klasické 3,5 %)
5 kvapiek
1 bal.
800 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny, odvážime múku a cukor, oddelíme žĺtky a bielky a nakrájame marhule.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pomaly pridávame olej a mlieko a šľaháme ešte asi 15 minút.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme múku a ručne ju jemne vmiešame do žĺtkovej peny.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a jemne zapracujeme.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a naukladáme pokrájané marhule alebo iné ovocie.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 35 minút. Ešte horúci upečený koláč posypeme vanilkovým cukrom.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnutý nakrájame na rezy.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť...

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu