Bezlepkový marhuľový koláč
Bezlepkový marhuľový koláč

Najlepšia bublanina fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 9. júna 2020
Najlepšia bublanina (fotorecept)
Foto: elisticka

Kedže je čas marhúľ, oprášila som starý rodinný recept a pre našich bezlepkáčov upiekla... Keď chcete klasiku, múku dajte polohrubú a pridajte 1 kypriaci prášok.

24
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g (Cake mix)
5 ks (veľkosť L)
230 g
100 ml
100 ml (alebo klasické 3,5 %)
5 kvapiek
1 bal.
800 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny, odvážime múku a cukor, oddelíme žĺtky a bielky a nakrájame marhule.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pomaly pridávame olej a mlieko a šľaháme ešte asi 15 minút.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme múku a ručne ju jemne vmiešame do žĺtkovej peny.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a jemne zapracujeme.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a naukladáme pokrájané marhule alebo iné ovocie.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 35 minút. Ešte horúci upečený koláč posypeme vanilkovým cukrom.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnutý nakrájame na rezy.

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť...

    Najlepšia bublanina (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

sovka62
Recept na cesto poznam, vyborna klasika, ktora nikdy nesklame.
Dostali ma tie marhule na obrazku so surovinami. Nadherne, sliny mi na ne tecu, ani kolac by som nepotrebovala.
pivonka
Robievam takmer rovnakú, ibaže namiesto polohrubej múky dávam hladkú a je to veľký rozdiel, pozitívny. Roky už inú bublaninu ani neskúšam, lebo je fakt najlepšia.