Najlepšia bublanina fotorecept
Foto: elisticka
Kedže je čas marhúľ, oprášila som starý rodinný recept a pre našich bezlepkáčov upiekla... Keď chcete klasiku, múku dajte polohrubú a pridajte 1 kypriaci Zobraziť celý popisKedže je čas marhúľ, oprášila som starý rodinný recept a pre našich bezlepkáčov upiekla... Keď chcete klasiku, múku dajte polohrubú a pridajte 1 kypriaci prášok.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g (Cake mix) |
|
5 ks (veľkosť L) |
|
230 g |
|
100 ml |
|
100 ml (alebo klasické 3,5 %) |
|
5 kvapiek |
|
1 bal. |
|
800 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny, odvážime múku a cukor, oddelíme žĺtky a bielky a nakrájame marhule.
-
2
Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pomaly pridávame olej a mlieko a šľaháme ešte asi 15 minút.
-
3
Pridáme múku a ručne ju jemne vmiešame do žĺtkovej peny.
-
4
Pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a jemne zapracujeme.
-
5
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a naukladáme pokrájané marhule alebo iné ovocie.
-
6
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi 35 minút. Ešte horúci upečený koláč posypeme vanilkovým cukrom.
-
7
Vychladnutý nakrájame na rezy.
-
8
Dobrú chuť...
To je jedno ale su ;)
Dostali ma tie marhule na obrazku so surovinami. Nadherne, sliny mi na ne tecu, ani kolac by som nepotrebovala.