Perníkový koláč
Perníkový koláč

Perník

elisticka - fotkaelisticka, 18. novembra 2020
Perník
Foto: elisticka

Výborný a rýchly perník, ktorý sa dáva piecť do studenej rúry. Dostala som recept od kamošky, tak sa s ním idem podeliť. Môžete ho urobiť aj v bezlepkovej verzii.

20
porcií
5 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g (pre bezlepkáčov Cake MIX)
150 g
1 PL
1 PL
100 ml
250 ml
1 ks
1/2 KL
1/2 KL
Na potretie:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny a všetko spolu vymiešame v jednej mise.

  2. 2

    Plech s rozmermi 30x20 cm vymažeme maslom, vysypeme kokosom a vylejeme cesto.

  3. 3

    Vložíme do studenej rúry, ktorú potom zapneme na 200 °C a pečieme asi 25 minút. Na horúci koláč ihneď natrieme džem a posypeme kokosom (môžeme poliať čokoládou alebo posypať nasekanými orechmi...).

    Perník - obrázok 3
  4. 4

    A môžeme pohostiť návštevu... Dobrú chuť.

    Perník - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Trenčiansky kraj, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

kavicka11
Tých 25 minút rátame hneď ak zapneme rúru alebo až keď sa vyhreje na tých 200 stupňov. Ďakujem za odpoveď 🙂
kucharka
Tak, a perník už je aj upečený, aj ochutnaný. Je jemný a nadýchaný, ja som ale pridala trochu škorice a muškátového orieška. Kokos som nemala, tak som potrela perník džemom a poliala čokoládou.
Pokiaľ sme postavili na kávu, už bolo všetko hotovo :-))
Ďakujem za super recept.


milka001
Dnes som ho robila je super. My sme tento koláč volali čierny koláč , pred rokmi ďakujem za recept👍👍
siuuu
Perník je vždy dobrá voľba - ešte nikdy ma nesklamal ;-)